Do nauki zawodu
- Biznes
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Budownictwo
- Chemia
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Elektronika
- Elektrotechnika
- Fryzjerstwo
- Gastronomia
- Handel
- Hotelarstwo
- Informatyka
- Kosmetyka
- Logistyka
- Marketing
- Mechanika
- Medycyna
- Ochrona środowiska
- Prawo
- Przemysł maszynowy
- Przemysł samochodowy
- Przemysł spożywczy
- Rachunkowość
- Rolnictwo
- Spawalnictwo
- Technologia
- Turystyka
- Zarządzanie
Organizacja produkcji gastronomicznej NPP WSIP
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresuczęści 2 kwalifikacji T.15(Organizacja produkcji gastronomicznej).Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji,...
Organizacja robót rozbiórkowych WSiP
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik budownictwa realizujący treści z zakresu kwalifikacji B.33. Organizacja i kontrolowanie robót budowlanych - B.33.5. Organizacja i kontrolowanie robót związanych z rozbiórką obiektów budowlanych. W...
Organizacja salonu fryzjer. Kwal. A.23 REA-WSiP
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik usług fryzjerskich, realizujący treści materiału zawartego w efektach kształcenia wspólnych dla zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich PKZ (A.k), PKZ (A.n) oraz zawartych w kwalifikacji...
Organizacja sprzedaży z wykorzystaniem Subiekt GT
Podręcznik stanowi kompleksowe opracowanie pozwalającym na opanowanie obsługi programu Subiekt GT oraz przygotowaniem się do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.Książka opisuje podstawowe kroki, jakie wykonuje przedsiębiorca...
Organizacja sprzedaży. Kwalifikacja HAN.01.
W podręczniku przedstawiono:ogólną charakterystykę gospodarki rynkowejogólną charakterystykę handlu (klasyfikację i formy handlu, funkcje przedsiębiorstw handlowych)dostawy towarów (zagadnienia dot. popytu, zakupu i przyjmowania...
Organizacja transportu Kwal. AU.31 cz.1 WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik spedytor zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.31 (Organizacja transportu oraz obsługa klientów i kontrahentów). W publikacji zaprezentowano wiedzę na temat planowania i organizowania procesów...
Organizacja transportu Kwal. AU.31 cz.2 WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik spedytor zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.31 (Organizacja transportu oraz obsługa klientów i kontrahentów). W publikacji zaprezentowano wiedzę na temat kalkulowania cen i dokumentowania realizacji...
Organizacja transportu Kwal. AU.32. cz.1 WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.32 (Organizacja transportu). Prezentuje wiedzę na temat planowania i organizowania procesów transportowych. Przedstawia m.in. rodzaje gałęzi transportowych,...
Organizacja transportu Kwal. AU.32. cz.2 WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.32 (Organizacja transportu). Prezentuje wiedzę na temat planowania i organizowania procesów spedycyjnych oraz dokumentowania realizacji procesów...
Organizacja transportu oraz obsługa klientów...cz1
Pierwsza z dwóch części podręcznika napisanego zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 roku, przeznaczonego do kształcenia w zawodzie technik spedytor. Opisano w nim zagadnienia związane z rodzajami transportu, zadaniami...
Organizacja transportu.Kwal.SPL.04. zb. zad. cz.1
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Organizacja transportu. Kwalifikacja SPL.04. Część 1. Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z wymaganiami podstawy programowej 2019 oraz na podstawie zadań pojawiających się na...
Organizacja transprotu. Kwal.SPL.04. Podr./1
Podręcznik znanych autorów przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik logistyk, opracowany zgodnie z podstawą programową 2019. Niezbędny, by dobrze przygotować się do obowiązkowego egzaminu zawodowego z kwalifikacji...
Organizacja transprotu. Kwal.SPL.04. Podr./2
Podręcznik znanych autorów przeznaczony dla uczniów kształcących sięw zawodzie technik logistyk, opracowany zgodnie z podstawą programową 2019. Niezbędny, by dobrze przygotować się do obowiązkowego egzaminu zawodowegoz kwalifikacji...
Organizacja żywienia i usł. gastr.Kwal.HGT.12.cz.1
Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed...
Organizacja żywienia i usł. gastr.Kwal.HGT.12.cz.2
Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne,...