Do nauki zawodu
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Handel
- Informatyka
- Logistyka
- Materiałoznawstwo
- Ochrona środowiska
- Zarządzanie
Wykonywanie robót montażowych Kw. BD.04 cz.1 WSiP
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie oraz technik robót wykończeniowych w budownictwie z zakresu kwalifikacji BD.04 (Wykonywanie robót montażowych,...
Wykonywanie robót montażowych Kw.BUD.11. cz.2 WSiP
Podręcznik jest skierowany do uczniów kształcących się w zawodach monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie oraz technik robót wykończeniowych w budownictwie z zakresu kwalifikacji BUD.11. (Wykonywanie robót montażowych,...
Wykonywanie robót murarskich i tynkarskich.BUD.12.
Z podręcznika dowiesz się, jakie są zasady wykonywania konstrukcji murowanych. Poznasz właściwości zapraw murarskich i tynkarskich, wyrobów ceramicznych oraz innych wyrobów murowych. Nauczysz się zasad wykonywania konstrukcji murowanych, a...
Wykonywanie robót tapeciarskich. Kwal. B.6.2 WSiP
W podręczniku omówiono różne rodzaje tapet i zaprezentowano wiedzę dotyczącą przygotowywania podłoży pod tapety, wykonania robót tapeciarskich i zdobienia tapet różnymi technikami, a także rozpoznawania rodzajów uszkodzeń i metod ich...
Wykonywanie zapraw murarskich i tynkarskich B.18.1
Podręcznik do nauki zawodów technik budownictwa dla uczniów kształcących się na podbudowie kwalifikacji B.18 i murarz-tynkarz z zakresu części 1 kwalifikacji B.18 (Wykonywanie zapraw murarskich i tynkarskich oraz mieszanek...
Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.
Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się...
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyr. T.3.2
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.3 (Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich).W publikacji...