Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu kelner, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.10 (Organizowanie usług gastronomicznych).
Obejmuje tematy dotyczące usług gastronomicznych, zasad kalkulacji i rozliczania usług gastronomicznych, organizacji przyjęć okolicznościowych w zakładzie gastronomicznym, organizacji szkoleń i konferencji, organizacji przyjęć dyplomatycznych, usług cateringowych, systemów i programów komputerowych dla gastronomii, roli dobrych obyczajów w stosunkach międzyludzkich.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym wzbogacono ilustracjami, schematami, tabelami, rysunkami, co pozwala na osiągnięcie zakładanych efektów kształcenia.
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresuczęści 2 kwalifikacji T.12(Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.12 (Organizacja usług dodatkowych wobiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przyjmowania i...
Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich. Uczy wykonywania rysunków fryzur z zastosowaniem różnych technik ich projektowania, tworzenia portfolio projektów fryzur, opracowywania rysunków instruktażowych, skalowania fryzury.W...
Podręcznik omawia zagadnienia z piątej części kwalifikacji HGT.12 dotyczące usług gastronomicznych. Obszernie prezentuje zagadnienia związane z prowadzeniem usług gastronomicznych w pierwszych rozdziałach przedstawia tematykę kierunków...
Korzystanie z portali społecznościowych, telewizji na żądanie, poczty elektronicznej, wyszukiwarki internetowej, zakupów on-line czy usług e-administracji to codzienność społeczeństwa informacyjnego.W prezentowanej publikacji znajdziemy...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku szkolnego....
Podręcznik Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej ma pomóc zarówno uczniom, jak i słuchaczom kursów kwalifikacyjnych w przygotowaniu się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji TG.16 Organizacja...
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa klientów w branży gastronomicznej to podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych 343404 w zakresie kwalifikacji: T.15....
C# i wieloplatformowy framework .NET sprawiają, że praca programisty jest efektywna i satysfakcjonująca. Podobnie jak w wypadku innych zaawansowanych technologii, nauka obsługi .NET może sprawić sporo trudności. Wielu deweloperów odkrywa,...
Witaj na stronie księgarni internetowej Idena.pl! Otworzyliśmy ją przede wszystkim z miłości do literatury, którą chcemy się dzielić z innymi.
W naszej ofercie znajdziesz m.in. książki edukacyjne dla dzieci (bajki i baśnie). Dysponujemy także specjalistycznymi książkami logopedycznymi. Skorzystaj z wyszukiwarki – w kilka sekund otrzymasz interesujące Cię propozycje. Wystarczy dodać je do koszyka i czekać na paczkę!
Na Idena.pl ciekawe produkty dla siebie znajdą nastoletni pasjonaci sztuki. Proponujemy szeroki wybór kredek Maped i kredek świecowych Crayola.