Twoja księgarnia

panel Klienta
panel Klienta ▼
Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Twój koszyk
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
Twój koszyk (pusty)
znajdź!
nowości bestsellery promocje wyprzedaż
działy
Księgarnia Idena > Technologia kiszenia biomasy...
Technologia kiszenia biomasy...

rabat
11%

Technologia kiszenia biomasy...

Witold Podkówka
Zbigniew Podkówka

EAN: 9788309011026
Strony: 199, Format: 17x24 cm
Data wydania: 2017
cena: 50,00  44,65 zł
powiadom mnie, kiedy pozycja pojawi się w sprzedaży
Przesyłka już od 7,99 zł
jeżeli planujesz zakup tego produktu w przyszłości > dodaj do schowka
> poleć znajomemu

W monografii tej przedstawiono specyfikę technologii kiszenia biomasy, uwzględniając aktualny stan wiedzy w zakresie procesu fermentacji kwasu mlekowego, specyfikę substratu oraz kierunki wykorzystania kiszonki pasza/biogaz. Proces kiszenia biomasy na cele paszowe lub biogaz zachodzi jednakowo, wykorzystue się bowiem bakterie fermentacji kwasu mlekowego. Istnieją jednak pewne różnice, dotyczące głównie stopnia rozdrobnienia zakiszanego substratu, stosowania dodatków stymulujących proces fermentacji kwasu mlekowego oraz fazy wegetacyjnej zbioru biomasy zwłaszcza kukurydzy. Podano również zasady sporządzania kiszonki w gospodarstwach ekologicznych. Zagadnieniem niezwykle istotnym jest wpływ kiszonki na środowisko oraz wykorzystanie kiszonki w dokarmianiu zwierzyny płowej. Zwrócono też uwagę na występowanie w kiszonce bakterii Listeria monocytogenes, wywołujących listeriozę, oraz metacerkarii motylicy wątrobowej.

Podobne tytuły
Technologia drukowania

Technologia drukowania

Dobra znajomość zjawisk zachodzących podczas drukowania jest niezbędna do efektywnego stosowania standaryzacji i optymalizacji procesów drukowania, które pozwalają wykonywać druki najwyższej jakości przy zachowaniu wysokiej wydajności...

cena: 65,00 zł
do koszyka
Technologia i sport

Technologia i sport

,,Technologia i sport" Przemysława Nosala jest pracą z zakresu humanistyki nieantropocentrycznej. W odróżnieniu jednak od klasycznej humanistyki nieantropocentrycznej, zachwyconej ,,potworami", hybrydycznością i sprawczością rzeczy, w tej...

cena: 50,00  40,30 zł
do koszyka
Język - kultura - technologia

Język - kultura - technologia

Książka wpisuje się w nurt prac poświęconych terminologiom różnych dziedzin. Przedmiotem badań są wybrane działy polskiej i francuskiej terminologii inżynierii biomedycznej. Przyjmując szeroką perspektywę badań, autorka analizuje...

cena: 36,00  30,48 zł
do koszyka
Nauka, technologia i edukacja

Nauka, technologia i edukacja

Niniejsza seria będzie publikowana po chińsku oraz po angielsku i bedzie dystrybuowana w kraju oraz za granicą, aby jeszcze pełniej pojmować znajomo.sc i badania nad ideami Xi Jinpinga w dziedzinie zarządzania krajem. Seria ta z pewnością...

cena: 56,00  48,33 zł
do koszyka
Technologia warstw asfaltowych

Technologia warstw asfaltowych

Praktyczny poradnik zawodowy będący rozszerzeniem książki Krzysztofa Błażejowskiego i Stanisława Styka pt. Technologia warstw bitumicznych, zawierający połączenie wiedzy teoretycznej z praktyką, dotyczący całokształtu zagadnień...

cena: 78,75  72,31 zł
do koszyka
Technologia cieczy wiertniczych

Technologia cieczy wiertniczych

Zasadniczym celem autorów podręcznika jest przedstawienie problematyki dotyczącej projektowania: parametrów technologicznych niektórych cieczy wiertniczych, reometrii cieczy wiertniczych, oporów przepływu cieczy wiertniczych opisywanych...

cena: 15,00 zł
do koszyka
Technologia transportu kolejowego

Technologia transportu kolejowego

W książce w przystępny sposób opisano zagadnienia związane z technologią kolejowych przewozów ładunków i osób, w tym m.in.:zarys kolejowego procesu przewozowego, drogi kolejowe i ich elementy składowe oraz zasady ich utrzymania i naprawy,...

cena: 73,50  56,23 zł
do koszyka
Technologia gastronomiczna...Kwal. HGT.02 cz.1

Technologia gastronomiczna...Kwal. HGT.02 cz.1

Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego...

cena: 77,00 zł
do koszyka
Technologia gastronomiczna z... Kwal.HGT.02. cz.2

Technologia gastronomiczna z... Kwal.HGT.02. cz.2

Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia...

cena: 77,00 zł
do koszyka
FINTECH - technologia, finanse, regulacje

FINTECH - technologia, finanse, regulacje

Regulacje dotyczące innowacji finansowych (fintech) zmieniają się bardzo dynamicznie, a największe przyśpieszenie nastąpiło głównie za sprawą unijnej dyrektywy o usługach płatniczych (Payment Services Directive PSD2). Nowe technologie, w...

cena: 129,00 zł
do koszyka
więcej...

Witaj na stronie księgarni internetowej Idena.pl! Otworzyliśmy ją przede wszystkim z miłości do literatury, którą chcemy się dzielić z innymi.


W naszej ofercie znajdziesz m.in. książki edukacyjne dla dzieci (bajki i baśnie). Dysponujemy także specjalistycznymi książkami logopedycznymi. Skorzystaj z wyszukiwarki – w kilka sekund otrzymasz interesujące Cię propozycje. Wystarczy dodać je do koszyka i czekać na paczkę!


Na Idena.pl ciekawe produkty dla siebie znajdą nastoletni pasjonaci sztuki. Proponujemy szeroki wybór kredek Maped i kredek świecowych Crayola.


Czytaj więcej ...

opracowanie Prekursor
>