Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 3 - podręcznik, składający się z trzech części, przeznaczony dla techników i szkół
policealnych w zawodzie kucharz.
Część 1.
Zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz
wdrażaniu systemówGMP, GHP i HACCP.
Omówiono w niej również ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji
potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.
Część 2.
Omawia ocenę towaroznawczą przetworów zbożowych, mięsa i podrobów zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza oraz sposoby ich wykorzystania w produkcji potraw. W tej części omówiono także sposoby przyrządzania ciast, zup i sosów gorących.
Część 3.
Poświęcona będzie potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowane zostaną kuchnie różnych narodów oraz zasady przyrządzania potraw dietetycznych i organizowania przyjęć okolicznościowych.
Liczne zdjęcia i schematy, tabele oraz receptury ułatwią przyswojenie wiedzy
teoretycznej.
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia
w zawodzie kucharz, uwzględnia obowiązujące akty prawne, trendy i techniki
stosowane w branży gastronomicznej oraz standardy.
Podręcznik do nauki zawodu sprzedawca i technik handlowiec realizujący treści z zakresu 1 części kwalifikacji A.18 (Prowadzenie sprzedaży). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z przyjmowaniem i dokumentowaniem dostaw towarów,...
Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki...
Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).Dokładnie omawia towary żywnościowe, zwracając...
Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1:...
Podręcznik podzielony jest na trzy części. W części pierwszej OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA TOWARÓW opisano: asortyment towarowy, jakość, magazynowanie, transport, opakowanie, oznakowanie i konserwację towarów. W części drugiej CHARAKTERYSTYKA...
Kubki Pastelle to jedna z kilku serii kubków Kukartka. Kubki są delikatne, eleganckie, mają smukły kształt, złote zdobiania i świetne teksty - a każdy opakowany jest w piękny złocony kartonik. Cechy szczególne: Typ produktu: kubek na...
SP83505SMILY PLAY JULKA SESNORYCZNA LALKA KUCHARZ Z AKCESORIAMI DO GOTOWANIA W PUDEŁKU PREZENTOWYM ODGRYWANIE RÓLLalka Kucharz lubi gotować, a ponadto jest ubrana w fartuszek, czapkę kucharską. W zestawie znajdują się akcesoria związane z...
Smerf kucharz.
Figurka kolekcjonerska produkcji SCHLEICH.
Zestaw naklejek do ozdoby zeszytów, albumów, listów, pocztówek ... 13 naklejek związanych z pracą kucharza. POLECANE DO SZKÓŁ
Wznowienie na podstawie oryginału z 1892 roku. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret,...
Witaj na stronie księgarni internetowej Idena.pl! Otworzyliśmy ją przede wszystkim z miłości do literatury, którą chcemy się dzielić z innymi.
W naszej ofercie znajdziesz m.in. książki edukacyjne dla dzieci (bajki i baśnie). Dysponujemy także specjalistycznymi książkami logopedycznymi. Skorzystaj z wyszukiwarki – w kilka sekund otrzymasz interesujące Cię propozycje. Wystarczy dodać je do koszyka i czekać na paczkę!
Na Idena.pl ciekawe produkty dla siebie znajdą nastoletni pasjonaci sztuki. Proponujemy szeroki wybór kredek Maped i kredek świecowych Crayola.