Wydawca: WSIP
Technika SP 4-6 Bądź bezp. na drodze w.2017 WSIP
Podręcznik Bądź bezpieczny na drodze pomaga doskonalić umiejętność samodzielnego i bezpiecznego poruszania się po drogach i przygotowuje do egzaminu na kartę rowerową. Pokazuje, że w każdej podróży i na każdym szlaku wodnym czy...
Technika SP 4-6 Technika na co dzień Podr. WSiP
W podręczniku Technika na co dzień uczeń znajdzie wiele praktycznych rad i wskazówek mówiących o bezpiecznym zachowaniu w codziennym życiu. Dzięki pracy z publikacją zdobędzie wiedzę na temat osiągnięć techniki i stanie się świadomym...
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiern.
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik.Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn,...
Techniki fryzjerskie pielęgnacji włosów NPP WSiP
Podręcznik do nauki zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresuczęści 1 kwalifikacji A.19(Wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych włosów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności doboru metod itechnik...
Techniki fryzjerskie zmiany kolorów włosów WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich i fryzjer. Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu historii fryzjerstwa, pielęgnacji włosów, strzyżenia, różnego rodzaju ondulacji, trwałego przekształcania struktury włosów,...
Techniki kierowania pojazdami mechanicznymi WSIP
Publikacja przeznaczona dla uczniów i słuchaczy szkół oraz placówek kształcących kandydatów do pracy w branży samochodowej. Precyzyjnie przedstawiono w niej przepisy i zasady ruchu drogowego oraz znaki i sygnały drogowe. Omówiono...
Techniki pracy w hotel. Kwal HGT.03. ćw cz.2
Zbiór ćwiczeń przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Obejmuje tematy dotyczące obsługi gości w obiekcie hotelarskim,...
Techniki pracy w hotelarstwie REA - WSiP
Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji).Pomaga utrwalić wiadomości z zakresu historii hotelarstwa.Przybliża bazę noclegową w Polsce i...
Technologia gastronomiczna z... Kwal.HGT.02. cz.2
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia...
Technologia gastronomiczna...Kwal. HGT.02 cz.1
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego...
Technologia ogólna pods.technol.mech. Górecki WSiP
Książka zawiera podstawowe wiadomości dotyczące materiałów konstrukcyjnych i ich obróbki oraz sposobów łączenia.Charakteryzuje proste przyrządy i narzędzia ślusarskie, omawia zasady pomiarów warsztatowych. charakteryzyje metale i stopy...
Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.1 REA
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu...
Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.2 REA
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu...
Testy i zad. prakt. Tech. budownictwa kwal. B.33
Publikacja zawiera 5 zestawów testowych przygotowujących do egzaminu zawodowego potwierdzającego kwalifikację B.33 (Organizacja i kontrolowanie robót budowlanych) w zawodzie technik budownictwa. Każdy zestaw składa się z 40 zadań testowych...
Testy i zad. prakt. Tech. logistyk kwal. A.32 WSiP
Testy i zadania praktyczne opracowane zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik logistyk, realizujące treści z kwalifikacji A.32.Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w jednostkach organizacyjnych....