Do nauki zawodu
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Handel
- Informatyka
- Logistyka
- Materiałoznawstwo
- Ochrona środowiska
- Zarządzanie
Organizacja żywienia i usług gastr.TG.16 cz.1 podr
Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze...
Organizacja żywienia i usług gastr.TG.16 cz.2 podr
Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień...
Organizacja,kontr. i sporz. kosztorysów.BD.21.cz.1
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik robót wykończeniowych w budownictwie z zakresu kwalifikacji BD.21 (Organizacja, kontrola i sporządzanie kosztorysów robót budowlanych).Autor wyczerpująco opisał kwestie...
Organizacja,kontr. i sporz. kosztorysów.BD.21.cz.2
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik robót wykończeniowych w budownictwie z zakresu kwalifikacji BD.21 (Organizacja, kontrola i sporządzanie kosztorysów robót budowlanych).Autor omówił różne rodzaje...
Organizacja,kontr. i sporz. kosztorysów.BD.30.cz.1
Podręcznik omawia szczegółowo dokumentację wymaganą do podjęcia robót budowlanych, metody planowania robót w budownictwie, w tym sposoby organizacji pracy, sieciowego planowania czynności i harmonogramy. Opisuje także, jak należy...
Organizowanie obsługi pojazdów samoch. M.42.1
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.42 (organizowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce omówiono m.in. następujące zagadnienia: zasady...
Organizowanie sprzedaży EKONOMIK
Podręcznik obejmuje efekty kształcenia ujęte w części 1. Kwalifikacji A.20/A.18. Prowadzenie sprzedaży. Podręcznik jest zgodny z podstawą programową z 2017 r. i 2012 r. Podręcznik jest materiałem edukacyjnym i jako taki nie musi być...
Organizowanie sprzedaży. Towar jako prz. handlu 1
Podręcznik do nauki zawodu sprzedawca i technik handlowiec realizujący treści z zakresu 1 części kwalifikacji A.18 (Prowadzenie sprzedaży). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z przyjmowaniem i dokumentowaniem dostaw towarów,...
Organizowanie usług kelner. Kwal. T.10 ćw REA-WSiP
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi kelnerskie, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład kwalifikacji T. 10 (Organizowanie usług...