Do nauki zawodu
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Handel
- Informatyka
- Logistyka
- Materiałoznawstwo
- Ochrona środowiska
- Zarządzanie
Przygotowanie imprez i usług turyst.HGT.07. cz.1
Podręcznik podaje podstawowe wiadomości z zakresu turystyki, takie jak: czynniki rozwoju turystyki, motywy podróżowania, kategorie, rodzaje i formy turystyki. Omawia także usługi najczęściej świadczone w turystyce i wyjaśnia, jak kreują...
Przygotowanie imprez i usług turyst.HGT.07. cz.2
Podręcznik pokazuje, jak wiedza dotycząca atrakcji turystycznych wybranych krajów europejskich i świata może być wykorzystywana w projektowaniu imprez turystycznych. Wprowadza w tajniki programowania wyjazdów turystyki kwalifikowanej -...
Przygotowanie imprez i usług turystycznych cz.1
Najnowszy podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik organizacji turystyki do kwalifikacji HGT.07. Przygotowanie imprez i usług turystycznych.Podręcznik został wydany w dwóch częściach i przygotowany zgodnie z aktualną...
Przygotowanie imprez i usług turystycznych cz.2
Najnowszy podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik organizacji turystyki do kwalifikacji HGT.07. Przygotowanie imprez i usług turystycznych.Podręcznik został wydany w dwóch częściach i przygotowany zgodnie z aktualną...
Przygotowanie imprez i usług turystycznych zb.zad.
Praca ze Zbiorem zadań praktycznych pomaga ćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji HGT.07. Publikacja porusza zagadnienia związane z formami oraz kategoriami turystyki, usługami turystycznymi, charakterystyką produktu i rynku...
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji Kwal. T.3.4.
W podręczniku omówiono szczegółowo wymagania jakościowe dotyczące pieczywa. Wskazano błędy technologiczne prowadzące do konkretnych wad wytwarzanych produktów. Opisano rodzaje transportu wewnętrznego i zewnętrznego pieczywa. Dokładnie...
Przygotowanie stali zbrojeniowej do montażu WSiP
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik budownictwa realizujący treści z zakresu kwalifikacji B.16. Wykonywanie robót zbrojarskich i betoniarskich - B.16.1. Przygotowanie stali zbrojeniowej do montażu. W książce określono m.in. ogólne...
Przygotowanie stanowiska komputerowego do pracy 2
Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk realizujący treści z zakresuczęści 1 kwalifikacji E.12(Przygotowanie stanowiska komputerowego do pracy). Przekazuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z przygotowaniem komputera do pracy,...
Przygotowywanie obrabiarek sterowanych num. MEC.05
Podręcznik skierowany do uczniów, którzy kształcą się w zawodach technik mechanik i ślusarz.Publikacja wyczerpująco omawia temat budowy obrabiarek sterowanych numerycznie, podstawy ich programowania oraz uzbrajania. Treści te stanowią...