Do nauki zawodu
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Handel
- Informatyka
- Logistyka
- Materiałoznawstwo
- Ochrona środowiska
- Zarządzanie
Prowadzenie działalności gospod. w branży budowl.
W podręczniku omówiono przepisy prawa dotyczące podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej (PDG) w branży budowlanej, zasady działalności budowlanej na rynku, różne formy działalności gospodarczej. Scharakteryzowano w nim...
Prowadzenie działalności gospodarczej w b. samoch.
Podręcznik skierowany do uczniów klas 1-3 szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodach z branży mechanicznej. Realizuje efekty kształcenia z zakresu PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej).Publikacja rzetelnie...
Prowadzenie działalności gospodarczej WSiP
Publikacja opracowana zgodnie z nową podstawą programową. Przybliża zagadnienia związane z podejmowaniem i prowadzeniem działalności gospodarczej w branży elektronicznej, informatycznej i elektrycznej. Omówiono tu m.in. podstawy prawne i...
Prowadzenie działalności gospodarczej z KPS i OMZ
Podręcznik realizujący efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów. Prezentuje wiedzę z zakresu planowania i prowadzenia działalności gospodarczej, objaśnia zasady funkcjonowania gospodarki rynkowej, omawia przepisy prawa dotyczące...
Prowadzenie ksiąg rachunkowych T.1
Książka jest przeznaczona dla uczniów zdobywających zawód technika rachunkowości. Zawiera 190 ćwiczeń zzakresu zasad rachunkowości. Ćwiczenia te mogą być wykorzystywane zarówno w trakcie zajęć lekcyjnychstanowiąc ich urozmaicenie,...
Prowadzenie ksiąg rachunkowych T.2
Książka jest przeznaczona dla uczniów techników kształcących się w zawodzie technika rachunkowości. Może byćwykorzystywana również przez studentów rachunkowości i osoby wykonujące zawód księgowej/księgowego.W książce zawartych...
Prowadzenie spraw kadrowo-płacowych.Kwal.EKA.05./1
Podręcznik znanych autorów przeznaczony dla uczniów kształcących sięw zawodach technik ekonomista i technik rachunkowości, opracowany zgodniez podstawą programową 2019. Zawód technik rachunkowości po raz pierwszy nauczany w technikum, do...
Prowadzenie spraw kadrowo-płacowych.Kwal.EKA.05./2
Podręcznik znanych autorów przeznaczony dla uczniów kształcących sięw zawodach technik ekonomista i technik rachunkowości, opracowany zgodniez nową podstawą programową 2019. Zawód technik rachunkowości po raz pierwszy nauczany w...
Prowadzenie spraw kadrowo-płacowych.Zbiór zadań
Niezbędny, by dobrze przygotować się do egzaminu zawodowego w ramach zawodu technik ekonomista i technik rachunkowości. Zbiór zadań sprawdza wiadomościi umiejętności z kwalifikacji EKA.05 (Prowadzenie spraw kadrowo-płacowychi gospodarki...
Prowadzenie spraw kadrowych KW EKA.05 PADUREK
Podręcznik z zakresu kadr, płac i obsługi programu kadrowo-płacowego Gratyfikant GT jest przeznaczony dla słuchaczy ośrodków kursowych i uczniów szkół ekonomicznych o różnych profilach. W opracowaniu przedstawiono zagadnienia...
Przedsiębiorca w handlu. Prowadzenie sprzedaży
Podręcznik dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych oraz uczniów szkół policealnych kształcących się w zawodzie sprzedawca. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18 (Prowadzenie sprzedaży). Szczegółowo omawia kwestie związane z...
Przedsiębiorstwo gastronomiczne
Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania oraz ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02.Treści zawarte w podręczniku zawierają informacje niezbędne...
Przyg. do egz. Kwalifik. A.23 Projektowanie fryzur
Skrypt przygotowuje do egzaminów teoretycznych i praktycznych. Utrwala wiedzę. Skrypt zawiera 5 testów teoretycznych po 40 zadań oraz 10 testów praktycznych ze schematami głów damskich i męskich. Część zadań praktycznych jest mocno...
Przyg. kęsów ciasta do wypieku i wyp. ciasta WSiP
W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta. Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w dużych zakładach. Zaprezentowano różne metody wypieku pieczywa. Wskazano parametry, które należy brać pod uwagę,...
Przygot. konw. ob. skraw. do obróbki. MEC.05
Podręcznik do nauczania w zawodach technik mechanik oraz operator obrabiarek skrawających realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji MEC.05 (przygotowywanie konwencjonalnych obrabiarek skrawających do obróbki). W podręczniku...