Do nauki zawodu
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Handel
- Informatyka
- Logistyka
- Materiałoznawstwo
- Ochrona środowiska
- Zarządzanie
Podstawy Ekonomii cz 1 - Mikroekonomia
Podręcznik został opracowany na podstawie programu nauczania ekonomii, zawartego w dokumentacji programowej dla zawodu technika ekonomisty nr 341[02]/MEN/2008.05.20. Podręcznik jest przeznaczony do kształcenia na poziomie technikum i szkoły...
Podstawy Ekonomii cz 2 - Makroekonomia
Podręcznik Podstawy ekonomii. Część 2. Makroekonomia został opracowany na podstawie programu nauczania podstaw ekonomii, zawartego w dokumentacji programowej dla zawodu technika ekonomisty nr 341[02]/MEN/2008.05.20. Jest kontynuacją...
Podstawy Ekonomii DIFIN
Podręcznik napisany do programu nauczania dla zawodu technik ekonomista i technik handlowiec do przedmiotu podstawy ekonomii. Autorka jest nauczycielem dyplomowanym prowadzącym edukację społeczną i ekonomiczną w szkołach ponadgimnazjalnych i...
Podstawy eksploatacji portów... KW SPL.02.2 ćw
Zeszyt ćwiczeń przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik eksploatacji portów i terminali; kwalifikacja SPL.02.2; typ szkoły: technikum; zawód: technik eksploatacji portów i terminali.Zeszyt ćwiczeń pomaga ugruntować wiedzę. Zawiera...
Podstawy elektroniki w praktyce cz.1 WSiP
Podręcznik jest przeznaczony do nauki zawodów z branży elektronicznej, informatycznej i elektrycznej (technik mechatronik, technik elektryk, technik informatyk, technik elektronik). Przekazuje wiedzę dotyczącą: zasad BHP podczas pracy z...
Podstawy elektroniki w praktyce cz.2 WSiP
Podręcznik cenionej autorki, niezbędny w nauce zawodów: technik mechatronik, technik elektryk, technik informatyk, technik elektronik. Przekazuje podstawową wiedzę z zakresu elektroniki i pokazuje jej praktyczne zastosowanie.Uczeń znajdzie tu...
Podstawy elektrot. i elektron. poj. sam. WSiP
Podręcznik do nauki zawodów technik pojazdów samochodowych oraz elektromechanik pojazdów samochodowych. Stanowi wprowadzenie do książek Diagnozowanie i naprawa układów elektrycznych i elektronicznych oraz Naprawa układów elektrycznych i...
Podstawy elektrotechniki i elektroniki WKŁ
Bogato ilustrowany podręcznik poświęcony podstawom elektrotechniki i elektroniki, których znajomość jest niezbędna do dalszego kształcenia w zawodzie. Przedstawiono w nim zagadnienia dotyczące: istoty prądu elektrycznego, prądu stałego,...
Podstawy elektrotechniki w praktyce WSiP
Podręcznik jest przeznaczony do nauki zawodów z branży elektronicznej, informatycznej i elektrycznej (technik mechatronik, technik elektryk, technik informatyk, technik elektronik). Prezentuje informacje dotyczące: zasad BHP podczas pracy z...
Podstawy elektrotechniki w praktyce. Zbiór zadań
Publikacja jest dodatkową pomocą dla uczniów przygotowujących się do wykonywania zawodów z branży elektronicznej, informatycznej i elektrycznej (technik mechatronik, technik elektryk, technik informatyk, technik elektronik). Składa się z...
Podstawy finansów publicznych ćw. w.2021 EKONOMIK
Książka zawiera 250 ćwiczeń z finansów publicznych, różnorodnych pod względem treści, formy i stopnia trudności. Układ zbioru ćwiczeń jest dokładnie dostosowany do treści i układu podręcznika Podstawy finansów publicznych i -...
Podstawy finansów publicznych podr. EKONOMIK
Podręcznik został dopuszczony do użytku szkolnego przez Ministra EdukacjiNarodowej i wpisany do wykazu MEN pod numerem 5/2015.Przeznaczenie podręcznika:zawód: technik administracji;kwalifikacja: A.68. Obsługa klienta w jednostkach...
Podstawy fryzjerstwa. Podręcznik do zawodu WSiP
Podręcznik realizujący treści stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności rozpoznawania rodzajów ludzkich włosów, określania ich właściwości,...
Podstawy gastronomii i technologii żywn. cz.1 WSiP
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które...
Podstawy gastronomii i technologii żywn. cz.2 WSiP
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik...