Do nauki zawodu
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Handel
- Informatyka
- Logistyka
- Materiałoznawstwo
- Ochrona środowiska
- Zarządzanie
Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna oraz pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Jest opracowana do nowej podstawy...
Pracownia gastronomiczna. Kwalifikacja T.6
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami...
Pracownia hotelarska HGT.06.
NOWA PODSTAWA PROGRAMOWA (z 2019 roku)!Ćwiczenia Pracownia hotelarska przeznaczone są do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu HGT.06. Realizacja usług w recepcji, do rozwiązywania podczas zajęć w pracowniach, ale...
Pracownia hotelarska. Dział. recepcji. Kwal.T.11
Publikacja przeznaczona do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa realizująca treści z zakresu kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji), do wykorzystania podczas zajęć w pracowniach.Nieoceniona pomoc w...
Pracownia Hotelarska. Kwalifikacja HGT.03. ćw.
Ćwiczenia Pracownia hotelarska przeznaczone są do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie, do rozwiązywania podczas zajęć w pracowniach, ale...
Pracownia hotelarska. Obsługa gości... Kw.T.12
Publikacja przeznaczona do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa realizująca treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie), do wykorzystania podczas zajęć w...
Pracownia instalacji elektryczn. Kwalifikacja E.8
Publikacja jest przeznaczona do praktycznej nauki zawodów technik elektryk, elektryk i elektromechanik w zakresie kwalifikacji E.8 (Montaż i konserwacja instalacji elektrycznych). Została opracowana z myślą o wykorzystaniu podczas zajęć...
Pracownia kosmetyczna ciała kw. A.62 WSiP
Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik usług kosmetycznych. Realizują treści z zakresu kwalifikacji A.62 (Wykonywanie zabiegów kosmetycznych ciała, dłoni i stóp).Każdy rozdział zawiera krótki...
Pracownia kosmetyczna twarzy kw. A.61 WSiP
Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik usług kosmetycznych. Realizują treści z zakresu kwalifikacji A.61 (Wykonywanie zabiegów kosmetycznych twarzy).Autorki uczą przyszłych techników usług...
Pracownia maszyn i urządzeń elektrycznych Kwal E.7
Publikacja przeznaczona do praktycznej nauki zawodów technik elektryk, elektryk i elektromechanik w zakresie kwalifikacji E.7 (Montaż i konserwacja maszyn i urządzeń elektrycznych). Została opracowana z myślą o wykorzystaniu podczas zajęć...
Pracownia obsługi klientów. Kwalifikacja T.15
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności w zakresie trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty...
Pracownia obsługi turystycznej. Kwal. T.13 WSiP
W części teoretycznej pracowni skrótowo zostały przypomniane wiadomości z zakresu geografii turystycznej Polski i świata. Skrótowo omówiono najważniejsze walory turystyczne regionów Polski. Opisano podstawowe zasady programowania imprez...
Pracownia organizacji robót budowlanych B.33 WSiP
Publikacja przeznaczona do praktycznego kształcenia w zawodzie technik budownictwa i opracowana z myślą o wykorzystaniu podczas zajęć w pracowniach. Obejmuje materiał z zakresu kwalifikacji B.33. Organizacja i kontrolowanie robót...
Pracownia organizacji żywienia.Kwalifikacja T.15
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności w zakresie trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty...
Pracownia produkcji cukierniczej. Cukiernik
Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodach cukiernik i technik technologii żywności. Publikacja przeznaczona do ćwiczenia praktycznych umiejętności produkcji wyrobów cukierniczych. W każdym rozdziale...