Do nauki zawodu
- Biznes
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Budownictwo
- Chemia
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Elektronika
- Elektrotechnika
- Fryzjerstwo
- Gastronomia
- Handel
- Hotelarstwo
- Informatyka
- Kosmetyka
- Logistyka
- Marketing
- Mechanika
- Medycyna
- Ochrona środowiska
- Prawo
- Przemysł maszynowy
- Przemysł samochodowy
- Przemysł spożywczy
- Rachunkowość
- Rolnictwo
- Spawalnictwo
- Technologia
- Turystyka
- Zarządzanie
Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.1 eMPi2
Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1:...
Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.2 eMPi2 WZ
Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki...
Technik Elektroradiolog. Kwalifikacja MED.08 NPP
Publikacja stanowi materiał w zakresie przygotowania do egzaminu zawodowego w zawodzie - technik elektroradiolog.Zadania obejmują tematykę i zagadnienia odzwierciedlające umiejętności ujęte w postawie programowej kształcenia w zawodzie...
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiern.
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik.Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn,...
Techniki fryzjerskie pielęgnacji włosów NPP WSiP
Podręcznik do nauki zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresuczęści 1 kwalifikacji A.19(Wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych włosów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności doboru metod itechnik...
Techniki fryzjerskie zmiany kolorów włosów WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich i fryzjer. Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu historii fryzjerstwa, pielęgnacji włosów, strzyżenia, różnego rodzaju ondulacji, trwałego przekształcania struktury włosów,...
Techniki kierowania pojazdami mechanicznymi WSIP
Publikacja przeznaczona dla uczniów i słuchaczy szkół oraz placówek kształcących kandydatów do pracy w branży samochodowej. Precyzyjnie przedstawiono w niej przepisy i zasady ruchu drogowego oraz znaki i sygnały drogowe. Omówiono...
Techniki pracy w hotel. Kwal HGT.03. ćw cz.2
Zbiór ćwiczeń przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Obejmuje tematy dotyczące obsługi gości w obiekcie hotelarskim,...
Technol. żywności cz.3 - Technologie kierunkowe T2
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Dopuszczony do użytku szkolnego w 2012 roku.
Technologia fryzjerstwa. Stylizacja ćwiczenia
Polecana przez Związek Rzemiosła Polskiego, Cech Fryzjerów, konsultowana w Głównym Inspektoracie Sanitarnym w Warszawie i w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.Książka wyjaśnia stosowanie zasad bhp, opracowanych zgodnie z...
Technologia gastronomiczna z towaroznastwem cz.3
Wobec zmian, które nastąpiły w podstawach programowych i programach nauczania zmieniliśmy tytuł podręcznika Żywienie i usługi gastronomiczne cz. 3 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem na Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem...
Technologia gastronomiczna.. HGT.02. cz.1
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 1. Kw. HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dańWobec zmian, które nastąpiły w podstawach programowych i programach nauczania zmieniliśmy tytuł podręcznika Żywienie i usługi gastronomiczne cz. 1...