Do nauki zawodu
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Handel
- Logistyka
- Materiałoznawstwo
- Ochrona środowiska
Ujęcia wody pitnej i jej uzdatnianie
1. Jakość i parametry wód podziemnych ze studni kopanych oraz głębinowych1.1. Ujęcia wód podziemnych1.1.1. Zabezpieczenie studni kopanych1.2. Charakterystyczne dla wód podziemnych domieszki wymagające redukcji w procesach uzdatniania1.3....
Układy pneumatyczne w maszynach i urządzeniach
Książka zawiera przystępne omówienie aspektów wytwarzania, przygotowania, przesyłania i wykorzystania sprężonego powietrza oraz strategii związanych z ekonomicznym aspektem tego medium.Książka jets przeznaczona dla osób pracujących w...
URE Grupy G1 Poradnik dla dozoru i elektromonterów
Przygotuj się dobrze i uzyskaj potwierdzenie swoich uprawnieńPoradnik jest przeznaczony dla pracowników dozoru i elektromonterów pracujących w różnych branżach w tym w kopalniach i zakładach energetycznych przygotowujących się do egzaminu...
Urządzanie i pielęgn. terenów ziel. 2/1 HORTPRESS
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i policealnych kształcących w zawodzie technik architektury krajobrazu. Ze względu na obszerny zakres materiału część II podręcznika została opracowana w dwóch tomach....
Urządzenia i syst. mechatroniczne. Podr. cz.2 WSiP
To pierwszy na polskim rynku wydawniczym podręcznik zgodny z podstawą programową dla zawodu ,,technik mechatronik". Jest przeznaczony do nauczania w następujących typach szkół: czteroletnim technikum, trzyletnim technikum uzupełniającym,...
Usługi gastronomiczne WSiP
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do...
Usługi gastronomiczne.Kwalifikacja T.15.3 REA-WSiP
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych).Obejmuje tematy dotyczące...
Usługi kelnerskie. Kwalifikacja T.10 REA-WSiP
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu kelner, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.10 (Organizowanie usług gastronomicznych).Obejmuje tematy dotyczące usług gastronomicznych, zasad kalkulacji i...
Usługi turystyczne część 2 REA
USŁUGITURYSTYCZNE - podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz osób zainteresowanych dynamicznie rozwijającą się dziedziną życia, jaką jest turystyka.Materiał został...
Usługi żywieniowe w hotel. Hotelarstwo T.4 REA
REA - Usługi żywieniowe w hotelarstwie. HotelarstwoPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom IVPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości...
Usługi żywieniowe w hotelarstwie NPP WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresuczęści 2 kwalifikacji T.12(Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania...
Utrzymanie obiektów budowlanych WSiP
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik budownictwa realizujący treści z zakresu kwalifikacji B.33. Organizacja i kontrolowanie robót budowlanych - B.33.4. Organizacja i kontrolowanie robót związanych z utrzymaniem obiektów budowlanych. W...
Uwarunkowania współpracy obiektów...
Książka poświęcona jest identyfikacji uwarunkowań i charakterystyce kluczowych czynników współpracy obiektów świadczących usługi hotelarskie z serwisami umożliwiającymi dystrybucję usług w sieci, w tym zwłaszcza z serwisami zakupów...
Uzdatniane wody zasilającej kotły
Wymagania jakościowe stawiane wpdzie używanej w gospodarce cieplnej i wybrane sposoby spełniania tych wymagań, czyli jej uzdatniania, stanowią treść książki.Jej adresatami są osoby związane bezpośrednio lub pośrednio z eksploatacją...