Do nauki zawodu
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Handel
- Informatyka
- Logistyka
- Materiałoznawstwo
- Ochrona środowiska
Zabiegi pielęgn. i upiększające dłoni i stóp NPP
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji A.62(Wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych i upiększających dłoni i stóp). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do...
Zabiegi pielęgnacyjne ciała NPP WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznychrealizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.62(Wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych i upiększających ciała). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do...
Zabiegi pielęgnacyjne twarzy... cz.1 FRK,04 w.7
Podręcznik prezentuje wiedzę z zakresu umiejętności potrzebnych do wykonywania zabiegów pielęgnacyjnych twarzy, szyi i dekoltu w gabinecie kosmetycznym do kwalifikacji FRK.04.Mowa tu o technikach masażu twarzy, rozpoznawaniu typu skóry oraz...
Zabiegi upiększające twarzy, szyi i dekoltu NPP
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji A.61(Wykonywanie zabiegów upiększających twarzy, szyi i dekoltu). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do wykonywania...
Zarys przedsiębiorczości ćwiczenia EKONOMIK
Zbiór ćwiczeń do przedmiotu podstawy przedsiębiorczości przeznaczony dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych. Zbiór ćwiczeń jest wspólny dla uczniów wszystkich rodzajów szkół, tj. dla uczniów techników, liceów ogólnokształcących i...
Zarys statystyki WSiP
Podręcznik realizujący efekty kształcenia wspólne dla zawodów w ramach obszaru administracyjno-usługowego stanowiące podbudowę do kształcenia w grupie zawodów PKZ (A.m). Omawia rodzaje badań statystycznych oraz określa ich przydatność....
Zarządzanie działalnością handlową A.22.2. WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik handlowiec realizujący treści z zakresu 2. części kwalifikacji A.22 (Zarządzanie działalnością handlową). Kształci umiejętności związane z działalnością firmy handlowej (negocjacje handlowe,...
Zasady projektowania konstrukcji żelbetowych
W książce omówiono problemy matriałowe, obliczeniowe i konstrukcyjne dotyczące projektowania żelbetowych ustrojów budowlanych. Prezentując najwaniejsze zasady zawarte w PN-B-03264:1999, porównano je z zapisami istniejącymi w...
Zasady rachunkowości finansowej KW EKA.07
Stan na 1 lipca 2022.Prowadzenie ksiąg rachunkowych.Publikacja jest materiałem ćwiczeniowym i zgodnie z treścią Ustawy o systemie oświaty (Art. 22aa.) oraz Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 23 października 2019 r. w sprawie...
Zasady rachunkowości podręcznik EKONOMIK
Podręcznik obejmuje wszystkie hasła programu nauczania przedmiotu "Zasady rachunkowości" realizowanego w ramach zawodów: technik ekonomista, technik handlowiec i technik rachunkowości.Zgodny z podstawami programowymi i programem nauczania...
Zasady żywienia cz.2 Kwalifikacja T.15.1 REA-WSiP
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje tematy dotyczące wartości...
Zasady żywienia człowieka w.2013 WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do komponowania diety w...
Zasady żywienia podręcznik cz.1 KW HGT.12 WSIP
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich...