Do nauki zawodu
- Biznes
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Budownictwo
- Chemia
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Elektronika
- Elektrotechnika
- Fryzjerstwo
- Gastronomia
- Handel
- Hotelarstwo
- Informatyka
- Kosmetyka
- Logistyka
- Marketing
- Mechanika
- Medycyna
- Ochrona środowiska
- Prawo
- Przemysł maszynowy
- Przemysł samochodowy
- Przemysł spożywczy
- Rachunkowość
- Rolnictwo
- Spawalnictwo
- Technologia
- Turystyka
- Zarządzanie
O instal. sanitarnych najkrócej ZSZ Popek WSiP
W podręczniku omówiono współpracę betonu i stali w konstrukcjach żelbetowych i z betonu sprężonego oraz zgodne z normą PN-B-03264:1999 konstruowanie i wymiarowanie płyt, belek, słupów, stropów, schodów i fundamentów. Opisano...
Obrabiarki CNC frezowanie REA
W podręczniku: - podstawowe wiadomości potrzebne w programowaniu NC - wszystkie rozkazy klucza programowego MTS - celem jest prowadzenie i wspieranie programowania "manualnego" - wyjaśnienie wszystkich możliwych parametrów tworzących blok NC -...
Obróbka metali z materiałoznastwem Mac WSiP
Stanisław Mac Obróbka metali z materiałoznawstwem
Obsługa dźwigów
W książce przedstawiono ważniejsze przepisy dotyczące budowy i eksploatacji urządzeń technicznych objętych dozorem technicznym oraz omówiono rodzaje dźwigów, ich budowę, a także zasady bezpiecznej eksploatacji.Książka przeznaczona jest...
Obsługa gości 1 (konsumentów) REA-WSiP
Podręcznik przygotowany z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach ,,kelner" i technik organizacji usług gastronomicznych. W sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą...
Obsługa gości 1 podręcznik dla kelnerów REA
Obsługa gości (konsumentów) jest podręcznikiem przygotowanym z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych. Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia...
Obsługa gości 2 (konsumentów) REA-WSiP
Podręcznik przygotowany z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach ,,kelner" i technik organizacji usług gastronomicznych. W sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą...
Obsługa gości 2 podręcznik dla kelnerów REA
Obsługa gości (konsumentów) jest podręcznikiem przygotowanym z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych.Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia...
Obsługa gości w recepcji WSiP
Obsługa gości w recepcjiPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalnePodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.11 (Obsługa gości przyjeżdżających...
Obsługa i konserwacja żurawi stacjonarnych
W książce zebrano wiadomości dotyczące budowy, obsługi i konserwacji żurawi stacjonarnych w zakresie wymaganym od kandydatów do obsługi oraz konserwatorów.Książka przeznaczona jest dla osób ubiegających się o odpowiednie uprawnienia do...
Obsługa i programowanie obrabiarek CNC
W książce w sposób zwięzły i przystępny zebrano wiadomości dotyczące budowy obrabiarek sterowanych numerycznie, ich obsługi oraz programowania. Zawarto również niezbędne wiadomości dotyczące technologii obróbki oraz diagnostyki...
Obsługa informatyczna w hotelarstwie REA
Obsługa informatyczna w hotelarstwie - podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa.Treści zawarte w podręczniku są podzielone na trzy rozdziały: technika komputerowa w hotelarstwie,...
Obsługa informatyczna w hotelarstwie WSiP
Podręcznik w sposób wyczerpujący, przejrzysty i spójny prezentuje treści związane z obsługą informatyczną w hotelarstwie. Obejmuje takie zagadnienia, jak: technika komputerowa (organizacja stanowiska pracy, budowa sprzętu komputerowego,...
Obsługa klienta - Jakość usług WSiP
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów liceum profilowanego; profil usługowo-gospodarczy. Został napisany zgodnie z podstawą programową MENiS do bloku tematycznego: Obsługa klienta, moduł: Jakość usług, oraz według autorskiego...
Obsługa klienta Elementy towaroznawstwa WSiP
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów liceum profilowanego o profilu usługowo-gospodarczym do bloku tematycznego; Obsługa klienta.iono w nim system klasyfikacji towarów i usług oraz sposoby dobierania towaru do odpowiedniej grupy, podano...