Do nauki zawodu
- Biznes
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Budownictwo
- Chemia
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Elektronika
- Elektrotechnika
- Fryzjerstwo
- Gastronomia
- Handel
- Hotelarstwo
- Informatyka
- Kosmetyka
- Logistyka
- Marketing
- Mechanika
- Medycyna
- Ochrona środowiska
- Prawo
- Przemysł maszynowy
- Przemysł samochodowy
- Przemysł spożywczy
- Rachunkowość
- Rolnictwo
- Spawalnictwo
- Technologia
- Turystyka
- Zarządzanie
Podstawy przedsiębiorczości w pytaniach i odp.
Odpowiedzi na przedstawione pytania udzielają specjaliści nie tylko od strony teoretycznej, ale i praktycznej, co niewątpliwie zwiększa praktyczność publikacji.Znaczna część odpowiedzi ma na celu dostarczenie zasobu wiedzy i udzielenie...
Podstawy Rachunkowości FORMAT-AB
Podręcznik do nauki zawodów: technik agrobiznesu, technik obsługi turystycznej, technik hotelarstwa. Wydanie II poprawione
Podstawy techniki telewizyjnej Orzechowski WSiP
Jest to pierwsza część podręcznika do nauki przedmiotu urządzenia telewizyjne dla specjalności radiotechnika i telewizja. Zapoznaje z zasadami przesyłania obrazów ruchomych i dźwięku drogą radiową. Urządzenia telewizyjne podzielono na...
Podstawy techniki w przem.spoż. Dąbrowski WSiP
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I i II technikum oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok...
Podstawy turystyki REA-WSiP
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ,,technik obsługi turystycznej". Mogą z niego korzystać również uczniowie szkół hotelarskich, studenci oraz osoby zainteresowane zagadnieniami krajowego i...
Podstawy turystyki WSiP
Podręcznik realizujący treści stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodzie technik obsługi turystycznej. Omówiono w nim formy kategorie i rodzaje turystyki, metody badań ruchu turystycznego, scharakteryzowano różne formy turystyki i...
Podstawy żywienia człowieka cz.1 REA-WSiP
Podręcznik do nauczania podstaw żywienia człowieka w zawodach ,,kucharz", ,,technik żywienia i gospodarstwa domowego" oraz ,,kelner". Zawiera m.in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej...
Podstawy żywienia człowieka Flis WSiP
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka.Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych,...
Podstawy żywienia człowieka FORMAT-AB
Podręcznik szkolny do nauki zawodów:
-technik żywienia i gospodarstwa domowego
-technik organizacji usług gastronomicznych
-technik hotelarstwa
-kelner-kucharz
Podwozia i nadwozia pojazdów samochodowych REA
Podręcznik jest przeznaczony dla zasadniczych szkół zawodowych przygotowujących do zawodu: mechanik pojazdów samochodowych, elektromechanik pojazdów samochodowych, technik mechanik o specjalizacji obsługa i naprawa pojazdów samochodowych. Z...