Do nauki zawodu
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Handel
- Informatyka
- Logistyka
- Materiałoznawstwo
- Ochrona środowiska
Zbiór zadań przygotowujących do egz. zaw. HGT.03.
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r.Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów. Każdy zestaw to przykładowy egzamin zawodowy...
Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu...OGR.04
Zbiór zawiera przykładowe testy egzaminacyjne etapu teoretycznego oraz zadania egzaminacyjne etapu praktycznego dla uczniów przygotowujących się do egzaminu zawodowego na nowych zasadach z kwalifikacji OGR. 04 Organizacja prac związanych z...
Zbiór zadań Realizacja usług w recepcji HGT.06
Zbiór zadań przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.06 (Realizacja usług w recepcji).Publikacja uzupełnia podręczniki z zakresu realizacji usług w recepcji. Zawiera zadania...
Zbiór zadań z budownictwa WSIP 2022
Zbiór zadań to idealne narzędzie pomagające ćwiczyć wykonywanie obliczeń, stanowiących uzupełnienie wiedzy teoretycznej zawartej w podręcznikach Budownictwo ogólne i Konstrukcje budowlane. Zadania dotyczą takich zagadnień, jak:...
Zbiór zadań z ekonomiki przedsiębiorstw WSiP
Obowiązkowa pozycja w trakcie przygotowań do egzaminu! Zbiór zadań obejmuje wszystkie najważniejsze zagadnienia obowiązujące podczas egzaminu zawodowego z kwalifikacji A.35. Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji.To idealna...
Zbiór zadań z elektrotechniki Markiewicz WSiP
Książka pomocnicza dla uczniów techników i zasadniczych szkół zawodowych elektrycznych i elektronicznych oraz słuchaczy kursów przemysłowych i słuchaczy policealnego studium zawodowego. Zawiera zadania wraz z odpowiedziami ...
Zbiór zadań z gastronomii WSiP
Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy...
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. cz.1 WSiP
Zeszyt GASTROnomiczny to publikacja skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Może też z powodzeniem pomagać w nauce z innych podręczników. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków...
Zeszyt testów i ćwiczeń przyg. do egz. KW EKA.05
Zeszyt testów i ćwiczeń przyg. do egz. KW EKA.05
Zeszyt testów i ćwiczeń przygotowujących do...
Stan prawny na 1 marca 2022 rokuZeszyt testów i ćwiczeń przeznaczony jest dla uczniów przygotowujących się do egzaminu potwierdzającego kwalifikację HAN.02: Prowadzenie działań handlowych. Opracowanie zawiera rozwiązane przykłady i...
Zeszyt testów i ćwiczeń. KW AU.35 PADUREK
Zeszyt testów ćwiczeń przeznaczony jest dla uczniów przygotowujących się do części pisemnej i praktycznej egzaminu potwierdzającego kwalifikację AU.35: Planowanie i prowadzenie działalności gospodarczej w organizacji.Zadania...
Zeszyt testów i ćwiczeń. KW EKA.04
Stan prawny na 1 października 2021Zeszyt testów i ćwiczeń przeznaczony jest dla uczniów przygotowujących się do zdania części pisemnej i praktycznej egzaminu potwierdzającego kwalifikację EKA.04: Prowadzenie dokumentacji w jednostce...
Żurawie przeładunkowe typu HDS LIWONA
- Elementy konstrukcyjne żurawia HDS
- Obowiązki operatora żurawia przeładunkowego HDS
- Eksploatacja żurawia przeładunkowego
- Podnoszenie ładunku, nomogram udźwigu
- Liny, zawiesia i haki
- Układ hydrauliczny
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VIII
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VIII Usługi gastronomiczne to podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych 343404. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną...
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X
Podręcznik Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej ma pomóc zarówno uczniom, jak i słuchaczom kursów kwalifikacyjnych w przygotowaniu się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji TG.16 Organizacja...