Kulinaria
Ajurweda kompletna recepta na optymalizację
Pragniesz czuć się dobrze zarówno na poziomie ciała, jak i ducha? Takie optymalne rozwiązanie oferuje Ci ajurweda indyjska życiowa mądrość, dzięki której zadbasz o swoje zdrowie, pozbędziesz się chorób, a także zaczniesz odżywiać...
AlaAntkowe BLW. Rośniemy!
Trzecia książka autorek bestsellerowych poradników kucharskich z przepisami dla najmłodszych smakoszy opartymi na metodzie BLW tym razem dla nieco starszych dzieci!Twoje dziecko potrafi już chodzić i głośno domagać się dokładki? Albo...
Album Kulinarny. Pytanie na śniadanie
Album kulinarny znanego programu telewizyjnego, to zbiórautorskich przepisów najlepszych kucharzy programu "Pytanie na śniadanie" oraz wywiady z prowadzącymi. Gwiazdorska obsada książki to gwarancja, że będzie to unikalna...
Ambasada śledzia
Historia śledzia, żarty i anegdoty oraz oryginalne przepisy.Śledź w polskiej obrzędowości jest rybą magiczną. Dawniej uznawany za potrawę najbiedniejszych, potem, ten klasyczny w oleju lub śmietanie stał się nieodłącznym elementem...
Antyodżywcze i antyzdrowotne...
Książka zawiera syntetyczną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, zarówno w wymiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Podkreśla jej zasadniczą funkcję odżywczą, ale podejmuje też tematykę...
Apetyt
Anthony Bourdain to człowiek o wielkim apetycie. Niegrzeczny chłopiec kulinariów po ponad dziesięciu latach powraca z kolejną książką kucharską. I robi to w wielkim stylu. W swojej najnowszej książce "Apetyt" skondensował ponad 30 lat...
Artystyczne dekoracje tortów
Artystyczne dekoracje tortów to książka jedyna w swoim rodzaju, w której najwybitniejsze dekoratorki ciast dzielą się swoją wiedzą praktyczną i przepisami, krok po kroku opisują techniki cukiernicze i udzielają przydatnych wskazówek. Ten...
Ashia zaprasza do stołu
W książce Ashia zaprasza do stołu znajdziecie przepisy na dobrze znane, wyśmienite dania kuchni indyjskiej oraz propozycje nowych, ekscytujących potraw bazujących na tradycyjnych smakach. Wszystkie z nich z łatwością przygotujecie w domu z...
Atlas osobliwości kulinarnych
Atlas osobliwości kulinarnych jest jak fenomenalny wieloskładnikowy tapas - pożywny, ale dający się pogryzać po trosze, i pełen niespodzianek. - Tom Colicchio, kucharz i aktywistaLektura obowiązkowa dla wszystkich jedzących. - Dan Barber,...
Atlas wędzonek i wyrobów domowych
Przyrządzanie domowych produktów to piękna polska tradycja. Własnoręczny wyrób smakowitych wędlin i szynek, wytwarzanie różnego rodzaju trunków oraz wyrabianie chleba i masła to kultywowany od dawna i przynoszący znakomite efekty...