Kulinaria
O kremówce w Wadowicach i widelcu w butelce
Książka autora lubianych przez czytelników artykułów w miesięcznikach ,,Kuchnia" oraz ,,Smaki i Aromaty". Tadeusz Gwiaździński prowadził też popularny telewizyjny program o deserach. Jak powiada, ,,musiał na słodko, bo wszystkie słone...
O różnorodności kulturowej w monokulturowej Polsce
Nastanie logiki wolnego rynku, a wraz z nią zdominowanie życia publicznego przez zasadę konkurencji miało zgodnie z założeniami liberałów gospodarczych skutkować różnorodnością nie tylko ofert konsumpcyjnych, ale także idei, stylów...
Obfitość. Wegetariańska kuchnia aut. "Jerozolimy"
Bestseller `New York Timesa` Kulinarna książka roku według prestiżowego `Observer Food Monthly` WEGETARIAŃSKA KUCHNIA AUTORA JEROZOLIMY NIE TYLKO DLA JAROSZY! Obfitość Yotama Ottolenghiego to kolekcja 120 przepisów na wegetariańskie...
Obsługa kelnerska - klasa mistrzowska
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód...
Octy
Poznaj sztukę domowego wyrobu octów krok po kroku Naturalne octy to prawdziwy skarb. Odżywiają nasz organizm, działają antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo i probiotycznie. Wspomagają odchudzanie, poprawiają stan skóry, pomagają w walce z...
Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych
Dzieje migracji roślin są o wiele ciekawsze niż ludzi i o wiele bardziej zagadkowe, bo skąd na przykład wizerunek ananasa na pompejańskiej mozaice sprzed 2 tysięcy lat, skoro zgodnie z oficjalną nauką owoc ten pojawił się w Europie...
Odchudzanie z ziołami. Moje najlepsze przepisy
Czy zamierzacie zmienić sposób odżywiania? A może chcielibyście pozbyć się warstwy zimowego tłuszczyku lub wyeliminować niektóre zwyczaje żywieniowe?Natura ma sekretną broń przeciwdziałającą zbędnym kilogramom. To zioła, które są...
Oddasz Fartucha 2, czyli dokładka
Prostota, przyjemność, pasja i miłość - to z tych składników stworzycie najlepsze dania!Zapraszam Was na drugą część kulinarnej przygody, która powstała właśnie dzięki tym tajnym składnikom.Gotowanie to jedna z największych...
Oddasz Fartucha 3
Witajcie ponownie w świecie smakówGdy rozpocząłem prace nad pierwszą książką, moim celem było stworzenie kolekcji przepisów, które pozwolą się cieszyć gotowaniem każdemu bez zbędnego stresu i skomplikowanych technik.Po wielkim...
Oddasz fartucha w.2023
Ma być tanio, prosto, pysznie i domowo, bo wtedy smakuje najlepiej!Zapraszam was do mojej kuchni, pachnącej ziołami i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Znajdziecie tu mnóstwo prostych inspiracji, aby przygotować smaczne potrawy, które...
Odnowa na talerzu wyd. rozszerzone
Nowe rozszerzone i uaktualnione wydanie bestsellerowej Odnowy na talerzu. Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i codziennej praktyce w kuchni. Odnowa na talerzu...
Odżywianie według Pięciu Przemian dla matki i..
Narodziny dziecka to wspaniały moment dla każdej kobiety. Jednym z ważniejszych elementów rozwoju naszego dziecka jest odpowiednie karmienie. Taki mały element jak posiłki może znacząco wpłynąć na cały organizm naszej pociechy. Warto...
oh.veggie
Pysznie, z pasją i miłością - otwieramy drzwi do zielonej kuchni Oli Tracz (oh.veggie), która wypełni Twój dom zapachem, smakiem i rodzinnymi wspomnieniami!Ponad 80 przepisów skrojonych na wielkie i małe okazje, do celebrowania w...
Okruszki w kuchni. Świąteczno-karnawałowe...
"Okruszki w kuchni. Świąteczno-noworoczne przepisy dla dzieci i rodziców" to książka, która ma Was zachęcić do spędzenia czasu w kuchni właśnie, do wspólnego gotowania, próbowania, smakowania. Zapraszamy do swobodnego korzystania z...