Kulinaria
Ramen krok po kroku
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi wypełniona jest smakiem. Znalazły się w niej instrukcje...
Ramen w domu
Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakamiPrzygotowanie ramenu to spory wyczyn autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie przeszkodyna drodze do idealnej, prawdziwie...
Ramen. Moja podróż. Mój smak. Japonia
[...] To danie, które można zjeść zarówno w ogromnej metropolii, jak i na odległej prowincji. Potrawa, która jak żadna inna godnie może nosić miano kulinarnego przewodnika po Japonii. Zmienia się w trakcie podróży przez ten kraj i...
Ramen. Zupa szczęścia i miłości
Ramen to obok sushi największy kulinarny towar eksportowy Japonii, który od lat robi furorę na całym świecie. Niewiele dań jest równie uzależniających jak ramen, a różnorodnych połączeń smakowych od tych najprostszych do najbardziej...
Receptury poleskich znachorek
Jakie były i są szeptuchy? To prawdziwie niezwykłe kobiety, a ich sposób życia jest całkowicie zgodny z tym, co doradzały swoim pacjentom. Skąd szeptuchy czerpały siłę? Z dwóch źródeł: z kontaktu z Siłą Wyższą i z Natury, która...
Retrowarzywa
Warzywa na stół! Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur - siedem warzyw, kiedyś znanych i lubianych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku popularnych dań. Autorzy bestsellerowej "Kipi...
Rewolucja zielonych koktajli
"Od momentu odkrycia zielonego koktajlu piję jego odmiany codziennie i dzielę się nimi z innymi. Tak bardzo przepadam za zielonymi koktajlami, że z radością będę je piła aż do ostatnich dni życia. Pokochali je gorąco wszyscy członkowie...
Roślinna kuchnia kresowa
Kulinarna podróż po dawnych Kresach WschodnichCzym są wołyńskie kichyłki, poleska kulaga, litewskie mandryki czy gródeckie cebulniki? Co kryje się pod takimi nazwami jak towkanica, włodzimierskie fajercarze, lwowskie bałabuchy czy...
Roślinna kuchnia polska
Sto tradycyjnych polskich potraw w wersji wegańskiej roślinnie, prosto, szybko i zdrowo!Chcecie zrezygnować z produktów zwierzęcych, ale nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez rosołu i schabowego z pure ziemniaczanym i mizerią? Nic...
Roślinna uczta smaków
Nowa książka autorki słynnego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Znajdziecie tu dania, które możecie przygotować zarówno dla siebie, jak i zaserwować gościom na wiele różnych sposobów: na...
Roślinny Comfort Food dla każdego
Hedonizm na talerzuMarzysz o chwili wytchnienia, chcesz poczuć się komfortowo, bezpiecznie i sprawić sobie przyjemność?Z przepisami Eryka erVegana na doskonałe comfort food to możliwe! Dzięki tej książce ugotujesz przepyszne potrawy,...
Roślinny nabiał. 133 przepisy na potrawy bez...
Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni.Roślinny nabiał w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z...
Rośliny przede wszystkim
Jedz. Zdrowo i smacznie. Rośliny przede wszystkim.Jeśli leży ci na sercu ekologia, chciałabyś jeść zdrowiej, ale czasem nie potrafisz sobie odmówić soczystego burgera flexitarianizm to dla ciebie idealne rozwiązanie! Według specjalistów...
Rozkoszne. Wegetariańska uczta z polskimi smakami
Rozkoszuj się uwielbianymi daniami w nowej odsłonie.Odkryj ich nieprawdopodobny smak.Wróć dzięki nim do najprzyjemniejszych momentów życia.Znane i lubiane potrawy mają niezwykłą moc. Sprawiają, że czujesz się błogo i szczęśliwie. We...
Rozmowy przy stole
Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami,pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste daniapowstające w zgodzie z ideą slow food.Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze...