Kulinaria
Ugotuj sobie szczęście. Jak duńczycy
Duńczycy od lat są najszczęśliwszym narodem na świecie. W inspirującej książce autorka przedstawia przysmaki duńskiej kuchni i pokazuje, jak sama żyje i jak gotuje. Czerpiąc z przepisów używanych w rodzinie od pokoleń, Caroline...
Ukrainian festive table From Transcarpathia.. UA
Ukrainian cuisine, tasty and diverse, is popular far beyond the borders of our country. For many centuries, it has become a symbol of hospitality and sincere Ukrainian character. Each region of Ukraine has its own special snacks, and all of them are...
Ulubione AlaAntkowe BLW. Dla maluszków i całej...
Ulubione przepisy niemowląt i dzieci? Smaczne! Ulubione przepisy rodziców? Łatwe do zrobienia! Ulubione przepisy autorek bloga alaantkoweblw? Te najczęściej wybierane spośród tysięcy propozycji!Joanna Anger i Anna Piszczek już od dekady...
Upiecz to! Porażkoodporne przepisy na miarę...
GDYBY NA ŚWIECIE MIAŁA ISTNIEĆ TYLKO JEDNA KSIĄŻKA KUCHARSKA, BYŁABY NIĄ WŁAŚNIE TA!Boisz się eksperymentowania w kuchni? W twoich szafkach zalegają napoczęte produkty? A może jesteś prawdziwym foodie ale takim cierpiącym na...
Vegan Freak
Jesteś weganinem z długim stażem i weganizm doskonale sprawdza ci się w codziennym życiu, ale nadal powoduje dyskomfort w sytuacjach towarzyskich? Dopiero wchodzisz na wegańską ścieżkę i nie bardzo wiesz, jak to wszystko ogarnąć?...
Vege bez zobowiązań. Fleksitariańskie przepisy...
Dzięki zebranym w książce przepisom zdecydujesz zależnie od nastroju, apetytu i okazji i miejmy nadzieje! odkryjesz, że bezmięsne wersje tradycyjnych dań znacznie częściej niż wyrzeczeniem, okazują się ekscytującą kulinarną...
Vege kociołkowanie
Vege kociołkowanie to pasja wspólnego gotowania w plenerze nad ogniskiem, to wspólne celebrowanie spotkań z bliskimi przy kociołku, w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. To także sposób na pyszne vege dania jednogarnkowe przygotowywane w...
Vege słodkie na co dzień i na święta
Wegańskie wypieki to proste!Jak upiec ulubione ciasto w zdrowszej i lżejszej wersji, bez glutenu i laktozy?Czym zastąpić cukier, masło czy śmietanę?Jak wykorzystać warzywa, strączki i inne roślinne składniki?Przed Natalią Krupską...
Vege. Smaki świata
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom tym powszednim, znanym od lat jak marchewka, papryka czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym jak...
W kuchni mamy i córki
Katarzyna Meller postanowiła przypomnieć przepisy swojej mamy, Beaty. Tradycyjne potrawy stają się pretekstem do przywołania rodzinnych tradycji i anegdot, a także ulubionych dań członków całej rodziny. Jednocześnie stare receptury...
Warszawa da się zjeść
Od pyz sprzedawanych w słoikach na kultowym Bazarze Różyckiego po słodką Zygmuntówkę. Od anchois sprowadzonego przez królową Marię Gonzagę de Nevers po zupę pho, która przyjechała do nas wraz z Wietnamczykami. Od powstańczej plujki po...
Warzywa w roli głównej
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym składnikiem na talerzu. W tym niezrównanym i pięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów...
Weganizm na start
Czy poważny sportowiec może nie jeść mięsa?W 1956 roku podczas igrzysk olimpijskich w Melbourne australijski pływak Murray Rose zdobył trzy złote medale. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że Murray był weganinem - nie...
Wegańska kuchnia indyjska
Kuchnia wegańska w nowej orientalnej odsłonie zaskoczy was swoją prostotą, pomysłowością i różnorodnością smaków.Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia...
Wegańska kuchnia na co dzień
Richa Hingle, autorka bestsellerowej Wegańskiej kuchni indyjskiej, wraca z kolejną odsłoną kuchni wegańskiej, tym razem w wydaniu międzynarodowym. Znajdziemy tu nie tylko przepisy na przesycone smakami i aromatami wspaniałe sosy, lecz także...