Twoja księgarnia

panel Klienta
panel Klienta ▼
Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Twój koszyk
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
Twój koszyk (pusty)
znajdź!
nowości bestsellery promocje wyprzedaż
działy
Księgarnia Idena > Technologia gastronomiczna...Kwal. HGT.02 cz.1
Technologia gastronomiczna...Kwal. HGT.02 cz.1

Technologia gastronomiczna...Kwal. HGT.02 cz.1

Małgorzata Konarzewska

Wydawca: WSIP
EAN: 9788302183119
Format: 243x170 mm
Data wydania: 2019
cena: 77,00 zł
do koszyka
wysyłamy w terminie od 1 do 3 dni
Przesyłka już od 7,99 zł
jeżeli planujesz zakup tego produktu w przyszłości > dodaj do schowka
> poleć znajomemu

Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego żywienia i główne techniki stosowane w trakcie przygotowywania potraw. Podkreśla znaczenie bezpieczeństwa żywności. Opisuje procesy przyrządzania dań z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz jaj i zbóż.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej,
w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.

Inne książki autora Małgorzata Konarzewska:
Podobne tytuły
Technologia gastronomiczna z... Kwal.HGT.02. cz.2

Technologia gastronomiczna z... Kwal.HGT.02. cz.2

Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia...

cena: 77,00 zł
do koszyka
Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02

Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02

Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna oraz pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Jest opracowana do nowej podstawy...

cena: 45,00  43,25 zł
do koszyka
Pracownia gastronomiczna. Kwalifikacja T.6

Pracownia gastronomiczna. Kwalifikacja T.6

Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami...

cena: 67,80 zł
do koszyka
Helper francuski - pomoc gastronomiczna KRAM

Helper francuski - pomoc gastronomiczna KRAM

Dla osób, które zamierzają wyjechać doFrancji i pracować w sektorze gastronomii. Prezentuje fachowe słownictwo z zakresu gastronomii i zwroty przydatne w pracy w tym sektorze oraz dodatkowy słowniczek. Daje szansę wszystkim ubiegającym się...

cena: 13,45  9,15 zł
do koszyka
Technologia i sport

Technologia i sport

,,Technologia i sport" Przemysława Nosala jest pracą z zakresu humanistyki nieantropocentrycznej. W odróżnieniu jednak od klasycznej humanistyki nieantropocentrycznej, zachwyconej ,,potworami", hybrydycznością i sprawczością rzeczy, w tej...

cena: 50,00  40,30 zł
do koszyka
Technologia drukowania

Technologia drukowania

Dobra znajomość zjawisk zachodzących podczas drukowania jest niezbędna do efektywnego stosowania standaryzacji i optymalizacji procesów drukowania, które pozwalają wykonywać druki najwyższej jakości przy zachowaniu wysokiej wydajności...

cena: 65,00 zł
do koszyka
Język - kultura - technologia

Język - kultura - technologia

Książka wpisuje się w nurt prac poświęconych terminologiom różnych dziedzin. Przedmiotem badań są wybrane działy polskiej i francuskiej terminologii inżynierii biomedycznej. Przyjmując szeroką perspektywę badań, autorka analizuje...

cena: 36,00  30,48 zł
do koszyka
Nauka, technologia i edukacja

Nauka, technologia i edukacja

Niniejsza seria będzie publikowana po chińsku oraz po angielsku i bedzie dystrybuowana w kraju oraz za granicą, aby jeszcze pełniej pojmować znajomo.sc i badania nad ideami Xi Jinpinga w dziedzinie zarządzania krajem. Seria ta z pewnością...

cena: 56,00  48,33 zł
do koszyka
Technologia transportu kolejowego

Technologia transportu kolejowego

W książce w przystępny sposób opisano zagadnienia związane z technologią kolejowych przewozów ładunków i osób, w tym m.in.:zarys kolejowego procesu przewozowego, drogi kolejowe i ich elementy składowe oraz zasady ich utrzymania i naprawy,...

cena: 73,50  56,23 zł
do koszyka
Technologia warstw asfaltowych

Technologia warstw asfaltowych

Praktyczny poradnik zawodowy będący rozszerzeniem książki Krzysztofa Błażejowskiego i Stanisława Styka pt. Technologia warstw bitumicznych, zawierający połączenie wiedzy teoretycznej z praktyką, dotyczący całokształtu zagadnień...

cena: 78,75  72,31 zł
do koszyka
więcej...

Witaj na stronie księgarni internetowej Idena.pl! Otworzyliśmy ją przede wszystkim z miłości do literatury, którą chcemy się dzielić z innymi.


W naszej ofercie znajdziesz m.in. książki edukacyjne dla dzieci (bajki i baśnie). Dysponujemy także specjalistycznymi książkami logopedycznymi. Skorzystaj z wyszukiwarki – w kilka sekund otrzymasz interesujące Cię propozycje. Wystarczy dodać je do koszyka i czekać na paczkę!


Na Idena.pl ciekawe produkty dla siebie znajdą nastoletni pasjonaci sztuki. Proponujemy szeroki wybór kredek Maped i kredek świecowych Crayola.


Czytaj więcej ...

opracowanie Prekursor
>