Twoja księgarnia

panel Klienta
panel Klienta ▼
Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Twój koszyk
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
Twój koszyk (pusty)
znajdź!
nowości bestsellery promocje wyprzedaż
działy
Księgarnia Idena > Organizacja produkcji gastronomicznej HGT.12
Organizacja produkcji gastronomicznej HGT.12

Organizacja produkcji gastronomicznej HGT.12

praca zbiorowa

Wydawca: WSIP
EAN: 9788302211478
Format: 170x245 mm
Data wydania: 2023
cena: 63,80 zł
do koszyka
wysyłamy w terminie od 1 do 3 dni
Przesyłka już od 7,99 zł
jeżeli planujesz zakup tego produktu w przyszłości > dodaj do schowka
> poleć znajomemu

Znany i lubiany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 organizacja produkcji gastronomicznej. Przedstawia m.in.: zagadnienia związane z planowaniem produkcji potraw i napojów, w tym zaopatrzenia zakładu gastronomicznego, planowanie żywienia z wykorzystaniem programów komputerowych przy pracy zakładu gastronomicznego.

Omawia także podstawowe metody obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kontrolę stanów magazynowych, zagospodarowanie zwrotów poprodukcyjnych oraz strukturę organizacyjną zakładu gastronomicznego. Duży nacisk kładzie na kontrolę produkcji potraw i napojów, w tym dokładnie omawia systemy GHP, GMP i HACCP. Przedstawia również zasady opracowywania receptur i kart menu oraz przyjazne dla środowiska sposoby zarządzania zakładem gastronomicznym. Publikacja dokładnie opisuje metody kalkulacji cen w zakładach gastronomicznych.

Kolorowe schematy i wyróżnione przykłady pomagają zrozumieć omawiane treści. Po każdym rozdziale znajdują się pytania i polecenia, które sprawdzają stopień opanowania wiedzy. Filmy instruktażowe dostępne pod kodami QR urozmaicą naukę trudniejszych partii materiału, a czytelna szata graficzna uprzyjemni naukę.

Podobne tytuły
Organizacja produkcji gastronomicznej NPP WSIP

Organizacja produkcji gastronomicznej NPP WSIP

Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresuczęści 2 kwalifikacji T.15(Organizacja produkcji gastronomicznej).Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji,...

cena: 81,10 zł
do koszyka
Organizacja i planowanie produkcji

Organizacja i planowanie produkcji

Ciągła poprawa efektywności wytwarzania jest naczelnym zadaniem projektantów systemów wytwórczych i ich użytkowników. Według coraz częściej formułowanego paradygmatu produkowane wyroby muszą spełniać funkcjonalne i cenowe oczekiwania...

cena: 79,91  57,37 zł
do koszyka
Organizacja produkcji gastronomicz. Kwal. T.15.2

Organizacja produkcji gastronomicz. Kwal. T.15.2

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej).Obejmuje tematy dotyczące planowania...

cena: 47,90 zł
do koszyka
Organizacja produkcji filmowej w świetle prawa...

Organizacja produkcji filmowej w świetle prawa...

W publikacji omówiono w sposób kompleksowy, jak najlepiej zabezpieczyć swoje interesy, rozpoczynając proces produkcji filmowej, tak aby z jednej strony uniknąć naruszeń praw przysługujących innym osobom, a z drugiej ograniczyć do minimum...

cena: 79,00  66,52 zł
do koszyka
BHP w branży gastronomicznej WSiP

BHP w branży gastronomicznej WSiP

Podręcznik omawia prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Omawia szkodliwość poszczególnych grup...

cena: 67,80 zł
do koszyka
J.ang. zawodowy dla branży gastronomicznej ćw.2021

J.ang. zawodowy dla branży gastronomicznej ćw.2021

Zeszyt ćwiczeń opracowany z myślą o osobach uczących się języka angielskiego jako języka zawodowego. Zawiera specjalistyczne słownictwo nazwy surowców, półsurowców, gotowych potraw, sprzętu specjalistycznego używanego w gastronomii...

cena: 63,80 zł
do koszyka
Zarządzanie procesem produkcji

Zarządzanie procesem produkcji

Książka obejmuje swoim zakresem fragment wiedzy teoretycznej i praktycznej dotyczącej efektywnego zarządzania i sterowania procesami produkcyjnymi poprzez zestaw wskaźników odnoszących się do kosztów, jakości, dostaw, bezpieczeństwa i...

cena: 59,00  56,34 zł
do koszyka
Logistyka procesów produkcji

Logistyka procesów produkcji

Książka stanowi jedną z sześciu części zestawu podręczników do kształcenia w zawodzie technik logistyk w zakresie kwalifikacji A.30 Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesach produkcji, dystrybucji i...

cena: 34,65  26,51 zł
do koszyka
Planowanie produkcji i dystrybucji

Planowanie produkcji i dystrybucji

Książka stanowi jedną z sześciu części zestawu podręczników do kształcenia w zawodzie technik logistyk w zakresie kwalifikacji A.30 Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesach produkcji, dystrybucji i...

cena: 49,00  37,50 zł
do koszyka
Inżynieria i technologie produkcji

Inżynieria i technologie produkcji

Książka jest uaktualnioną i rozszerzoną wersją publikacji z roku 2008, będącej opracowaniem dotyczącym tematyki wprowadzenia do techniki, stanowiącej kontynuację monografii pt. "Wprowadzenie do techniki. Rola i miejsce techniki w...

cena: 50,00 zł
do koszyka
więcej...

Witaj na stronie księgarni internetowej Idena.pl! Otworzyliśmy ją przede wszystkim z miłości do literatury, którą chcemy się dzielić z innymi.


W naszej ofercie znajdziesz m.in. książki edukacyjne dla dzieci (bajki i baśnie). Dysponujemy także specjalistycznymi książkami logopedycznymi. Skorzystaj z wyszukiwarki – w kilka sekund otrzymasz interesujące Cię propozycje. Wystarczy dodać je do koszyka i czekać na paczkę!


Na Idena.pl ciekawe produkty dla siebie znajdą nastoletni pasjonaci sztuki. Proponujemy szeroki wybór kredek Maped i kredek świecowych Crayola.


Czytaj więcej ...

opracowanie Prekursor
>