Twoja księgarnia

panel Klienta
panel Klienta ▼
Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Twój koszyk
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
Twój koszyk (pusty)
znajdź!
nowości bestsellery promocje wyprzedaż
działy
Księgarnia Idena > Technologia przetwórstwa mięsa
Technologia przetwórstwa mięsa

rabat
11%

Technologia przetwórstwa mięsa

Adam Olszewski

Wydawca: WNT
EAN: 9788363623197
Strony: 346, Format: 16,5x24 cm
Data wydania: 2014
cena: 60,00  53,56 zł
powiadom mnie, kiedy pozycja pojawi się w sprzedaży
Przesyłka już od 7,99 zł
jeżeli planujesz zakup tego produktu w przyszłości > dodaj do schowka
> poleć znajomemu

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Inne książki autora Adam Olszewski:
Podobne tytuły
Księga mięsa

Księga mięsa

Lepiej rzadziej, ale dobrze!Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a...

cena: 59,90  56,61 zł
do koszyka
Polityka seksualna mięsa

Polityka seksualna mięsa

Wydana po raz pierwszy w 1990 roku książka Carol J. Adams uznawana za jeden z najważniejszych tekstów założycielskich nowoczesnego feminizmu, aktywizmu i badań spod znaku animal studies. Nieprzypadkowo okrzyknięto ją również "biblią...

cena: 69,30  56,61 zł
do koszyka
Wędzenie mięsa i ryb na różne sposoby

Wędzenie mięsa i ryb na różne sposoby

Wędzenie mięsa i ryb to wspaniała metoda na poprawę jakości oraz smaku produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzania wolnego czasu, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym przygotowanie aromatycznych...

cena: 13,44  8,83 zł
do koszyka
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb w.2022

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb w.2022

Wędzeniejest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsai ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lubwłaśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymiprzysmakami.Spis treści:Wytwarzanie...

cena: 29,90  19,28 zł
do koszyka
Czyste mięso. Jak hodowla mięsa bez zwierząt...

Czyste mięso. Jak hodowla mięsa bez zwierząt...

Nadchodzi kolejna rewolucja naukowa, a hstoria dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji.Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja,...

cena: 34,90  23,72 zł
do koszyka
Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego mięsa

Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego mięsa

Za wszystkim, co jemy, kryje się jakaś historia.Właśnie teraz gdzieś na świecie zabitych zostaje 4 tysiące zwierząt. W ciągu ostatnich dziesięcioleci zwierzęta hodowlane znikały z naszych łąk i pastwisk, bo rozrastający się przemysł...

cena: 49,90  41,73 zł
do koszyka
Technologia drukowania

Technologia drukowania

Dobra znajomość zjawisk zachodzących podczas drukowania jest niezbędna do efektywnego stosowania standaryzacji i optymalizacji procesów drukowania, które pozwalają wykonywać druki najwyższej jakości przy zachowaniu wysokiej wydajności...

cena: 65,00 zł
do koszyka
Technologia i sport

Technologia i sport

,,Technologia i sport" Przemysława Nosala jest pracą z zakresu humanistyki nieantropocentrycznej. W odróżnieniu jednak od klasycznej humanistyki nieantropocentrycznej, zachwyconej ,,potworami", hybrydycznością i sprawczością rzeczy, w tej...

cena: 50,00  40,30 zł
do koszyka
Technologia gastronomiczna z... Kwal.HGT.02. cz.2

Technologia gastronomiczna z... Kwal.HGT.02. cz.2

Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia...

cena: 77,00 zł
do koszyka
Technologia cieczy wiertniczych

Technologia cieczy wiertniczych

Zasadniczym celem autorów podręcznika jest przedstawienie problematyki dotyczącej projektowania: parametrów technologicznych niektórych cieczy wiertniczych, reometrii cieczy wiertniczych, oporów przepływu cieczy wiertniczych opisywanych...

cena: 15,00 zł
do koszyka
więcej...

Witaj na stronie księgarni internetowej Idena.pl! Otworzyliśmy ją przede wszystkim z miłości do literatury, którą chcemy się dzielić z innymi.


W naszej ofercie znajdziesz m.in. książki edukacyjne dla dzieci (bajki i baśnie). Dysponujemy także specjalistycznymi książkami logopedycznymi. Skorzystaj z wyszukiwarki – w kilka sekund otrzymasz interesujące Cię propozycje. Wystarczy dodać je do koszyka i czekać na paczkę!


Na Idena.pl ciekawe produkty dla siebie znajdą nastoletni pasjonaci sztuki. Proponujemy szeroki wybór kredek Maped i kredek świecowych Crayola.


Czytaj więcej ...

opracowanie Prekursor
>