Wydawca: WSIP
Zasady żywienia podręcznik cz.2 WSiP
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje tematy dotyczące wartości...
Zbiór zadań Realizacja usług w recepcji HGT.06
Zbiór zadań przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.06 (Realizacja usług w recepcji).Publikacja uzupełnia podręczniki z zakresu realizacji usług w recepcji. Zawiera zadania...
Zbiór zadań z budownictwa WSIP 2022
Zbiór zadań to idealne narzędzie pomagające ćwiczyć wykonywanie obliczeń, stanowiących uzupełnienie wiedzy teoretycznej zawartej w podręcznikach Budownictwo ogólne i Konstrukcje budowlane. Zadania dotyczą takich zagadnień, jak:...
Zbiór zadań z ekonomiki przedsiębiorstw WSiP
Obowiązkowa pozycja w trakcie przygotowań do egzaminu! Zbiór zadań obejmuje wszystkie najważniejsze zagadnienia obowiązujące podczas egzaminu zawodowego z kwalifikacji A.35. Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji.To idealna...
Zbiór zadań z elektrotechniki Markiewicz WSiP
Książka pomocnicza dla uczniów techników i zasadniczych szkół zawodowych elektrycznych i elektronicznych oraz słuchaczy kursów przemysłowych i słuchaczy policealnego studium zawodowego. Zawiera zadania wraz z odpowiedziami ...
Zbiór zadań z gastronomii WSiP
Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy...
Zestaw kreatywny KDS 3-,4-,5-,6-latki WSiP
Pomoce do niegraficznego odtwarzania wzoru podczas pracy Metodą Dobrego Startu:tekturową tackę,200 g kaszy manny.Materiały o zróżnicowanej fakturze do pracy Metodą Dobrego Startu oraz do zabaw plastycznych:4 arkusze A4 kartonu z wykrojonymi...
Zeszyt do nauki pisania w jednej linii WSiP
Zeszyt przygotowujący do nauki pisania w jednej linii idealnie nadaje się do podejmowania pierwszych prób zmniejszania pisma. Oswaja uczniów z wymaganiami w obszarze kaligrafii. Dzięki specjalnie zaprojektowanej liniaturze dziecko prędzej...
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. cz.1 WSiP
Zeszyt GASTROnomiczny to publikacja skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Może też z powodzeniem pomagać w nauce z innych podręczników. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków...
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. cz.2
Część druga Zeszytu GASTROnomicznego jest również skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i...
Zeszyt z powiększoną kratką WSiP
Zeszyt z powiększoną kratownicą idealnie nadaje się do podejmowania pierwszych prób kreślenia cyfr. Ćwiczenia wzmocnią rękę i przygotują ją do coraz precyzyjniejszych ruchów.Do klasy pierwszej proponujemy zeszyty z powiększoną...
Zeszyt z powiększoną liniaturą WSiP
Zeszyt z powiększoną liniaturą idealnie nadaje się do podejmowania pierwszych prób kreślenia liter. Do klasy pierwszej proponujemy zeszyty z powiększoną liniaturą (1 cm odstępu między liniami). Pisanie w takich zeszytach to doskonałe...