Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów oraz napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną. Szatę graficzną książki uatrakcyjnia bogaty materiał ilustracyjny, który stanowi dodatkowe źródło informacji oraz ułatwia zrozumienie przekazywanych w podręczniku treści. Ponadto uczeń znajdzie w zeszycie zbiór niezbędnych do podszlifowania umiejętności receptur.
Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed...
Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne,...
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i...
Zbiór zadań zawiera ćwiczenia, które są powiązane z treścią nowego podręcznika Urządzenia techniki komputerowej. Kwalifikacja INF.02. Część 1.Sprawdza wiedzę dotyczącą m.in.: identyfikacji elementów elektronicznych, charakterystyki...
Publikacja zawiera 5 zestawów testowych przygotowujących do egzaminu zawodowego potwierdzającego kwalifikację B.33 (Organizacja i kontrolowanie robót budowlanych) w zawodzie technik budownictwa. Każdy zestaw składa się z 40 zadań testowych...
Publikacja pomaga w przygotowaniach do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie technik usług kosmetycznych w zakresie kwalifikacji A.62 (Wykonywanie zabiegów kosmetycznych ciała, dłoni i stóp). Zawiera zestaw 5 testów do pisemnej...
Testy i zadania praktyczne opracowane zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik rachunkowości, realizujące treści z kwalifikacji A.65 (Rozliczanie wynagrodzeń i danin publicznych). Publikacja zawiera 5 zestawów...
Repetytorium przygotowuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie technik ekonomista. Zawiera usystematyzowaną wiedzę w zakresie kwalifikacji A.35 (Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji). Publikacja prezentuje i...
Nowy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk z zakresu kwalifikacji INF.02 (Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych).Podręcznik przedstawia najważniejsze wiadomości...
Testy i zadania praktyczne opracowane zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik logistyk, realizujące treści z kwalifikacji A.32.Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w jednostkach organizacyjnych....
Witaj na stronie księgarni internetowej Idena.pl! Otworzyliśmy ją przede wszystkim z miłości do literatury, którą chcemy się dzielić z innymi.
W naszej ofercie znajdziesz m.in. książki edukacyjne dla dzieci (bajki i baśnie). Dysponujemy także specjalistycznymi książkami logopedycznymi. Skorzystaj z wyszukiwarki – w kilka sekund otrzymasz interesujące Cię propozycje. Wystarczy dodać je do koszyka i czekać na paczkę!
Na Idena.pl ciekawe produkty dla siebie znajdą nastoletni pasjonaci sztuki. Proponujemy szeroki wybór kredek Maped i kredek świecowych Crayola.