Do nauki zawodu
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Handel
- Informatyka
- Logistyka
- Materiałoznawstwo
- Ochrona środowiska
- Zarządzanie
Sieci komputerowe. Kwal INF.02 Zbiór zadań cz.3
Zbiór zadań zawiera ćwiczenia, które są powiązane z treścią podręcznika Sieci komputerowe. Dzięki niemu uczeń przygotuje się do egzaminu potwierdzającego kwalifikację INF.02. Publikacja pozwala sprawdzić wiedzę dotyczącą m.in.:...
Sieci komputerowe.Kwal.INF.02. podr. cz.3 WSIP
Najnowszy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk z zakresu kwalifikacji INF.02 (Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych). W publikacji omówiono tematy związane z...
Silniki pojazdów samochodowych WKŁ
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 roku, bogato ilustrowany podręcznik poświęcony podstawom budowy, głównym zespołom mechanicznym silników spalinowych pojazdów samochodowych oraz ich diagnozowaniu i...
Silniki pojazdów samochodowych WSiP
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik pojazdów samochodowych realizujący treści z zakresu 1. części kwalifikacji M. 18 Diagnozowanie podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych - M.18.1.3. charakteryzuje budowę pojazdów...
Sporządzanie dokumentacji ekonomiczno.. KW. HAN.02
Podręcznik omawia istotę, zakres, podstawowe funkcje i podsystemy rachunkowości. Przedstawiono w nim zasady nadrzędne rachunkowości oraz klasyfikację zasobów majątkowych i źródeł ich pochodzenia. Omówiono bilans jednostki gospodarczej,...
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 1
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do...
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 2
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6(Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do...
Sporządzanie kosztorysów. Kwalifikacja B.30.1.
Podręcznik do nauki zawodu technik budownictwa. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji B.30 (Sporządzanie kosztorysów). Zagadnienia przedstawione w książce: rodzaje kosztorysów i zasady ich sporządzania, ...
Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo WSiP
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.6 (Przechowywanie żywności). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do oceny...
Sporządzanie planów, analiz i sprawozdań
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik ekonomistakwalifikacja A.35 Planowanie i prowadzenie działalności w organizacjityp szkoły: technikumPodręcznik podzielono na cztery części. Część pierwsza to planowanie...
Sporządzanie planów, analiz i sprawozdań podr.
Podręcznik ma charakter kompendium wiedzy z zakresu planowania, sporządzania sprawozdań oraz analiz. Jego struktura oraz treść poszczególnych rozdziałów zostały opracowane w taki sposób, aby stopniowo przeprowadzić ucznia od zagadnień...
Sporządzanie potraw i napojów Kw. HGT.02 cz.1 WSiP
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika...
Sporządzanie potraw i napojów Kw. HGT.02 cz.2 w.4
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji HGT.02. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez...
Sporządzanie sprawozdania finans. podr. EKONOMIK
Podręcznik w przejrzysty sposób i dostosowanej do potrzeb uczniów formie przedstawia i wskazuje konkretne rozwiązania merytoryczne dotyczące sprawozdawczości i analizy finansowej przedsiębiorstw, popierając rozważania teoretyczne licznymi...
Sprzedaż imprez i usług turyst. 1 Obsługa inform.
Podręcznik do nauki zawodu technik obsługi turystycznej realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.14 (Prowadzenie sprzedaży imprez i usług turystycznych). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do stosowania...