Do nauki zawodu
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Handel
- Informatyka
- Logistyka
- Materiałoznawstwo
- Ochrona środowiska
- Zarządzanie
Organizacja i prow. prac w portach i temin.AU.34/1
Podręcznik do nauki zawodu technik eksploatacji portów i terminali zawiera treściz zakresu kwalifikacji AU.34 (Organizacja i prowadzenie prac związanychz przeładunkiem oraz magazynowaniem towarów). Prezentuje wiedzę na temat obsługi...
Organizacja i prow. procesu obsługi...MOT.06. cz.1
Podręcznik koncentruje się na zagadnieniach dotyczących dokumentacji obsługi i naprawy pojazdów, przedstawia wiele wzorów dokumentów i objaśnia konieczność ich stosowania w warsztacie samochodowym. Omawia także przyczyny występowania...
Organizacja i prow. procesu obsługi...MOT.06. cz.2
Podręcznik koncentruje się na organizacji pracy w serwisie samochodowym. Omawia szczegółowo różne stanowiska naprawcze oraz specjalistyczne wyposażenie warsztatów. Przedstawia zasadę kontroli obsługi i jakości naprawy wykonanych usług, a...
Organizacja i prow.prac w portach i termin.AU.34/2
Podręcznik do nauki zawodu technik eksploatacji portów i terminali zawiera treściz zakresu kwalifikacji AU.34 (Organizacja i prowadzenie prac związanychz przeładunkiem oraz magazynowaniem towarów).W publikacji przedstawiono ogólne wiadomości...
Organizacja i prowadzenie procesu obsługi pojazdów
Bogato ilustrowany podręcznik poświęcony organizacji i prowadzeniu procesu obsługi pojazdów samochodowych, napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie. W podręczniku opisano podstawowe rodzaje i organizację...
Organizacja i technika pracy biurowej WSiP
Podręcznik realizujący efekty kształcenia wspólne dla zawodów w ramach obszaru administracyjno-usługowego stanowiące podbudowę do kształcenia w grupie zawodów PKZ (A.m). Prezentuje wiedzę z zakresu organizacji i techniki pracy biurowej...
Organizacja i techniki sprzedaży. Prow. sprzedaży
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik handlowiec oraz sprzedawca w zakresie kwalifikacji A.18 (Prowadzenie sprzedaży). Omawia zagadnienia dotyczące:zasad zamawiania, przyjmowania i dokumentowania...
Organizacja imprez i usług turyst. cz.1 REA- WSiP
Podręcznik niezbędny w zdobywaniu wiedzy i umiejętności w zakresie kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych). Przedstawia zasady bezpieczeństwa przydatne zarówno dla organizatora wyjazdów, jak i ich...
Organizacja pracy biurowej
Podręcznik Organizacja pracy biurowej. Wydanie II jest przeznaczony dla młodzieży szkół policealnych o profilu technik administracji oraz dla osób zgłębiających wiedzę z zakresu obsługi przedsiębiorstwa, pracowników biurowych itp....
Organizacja pracy małych zespołów EKONOMIK
Książka jest zgodna z nową podstawą programową (efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów: "OMZ. Organizacja pracy małych zespołów"). Książka przeznaczona dla uczniów zdobywających zawody: 1. technik: ekonomista, handlowiec,...
Organizacja pracy służby pięter
Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa 2015 r.Podręcznik został przygotowany dla uczniów technikum...
Organizacja pracy w hotelarstwie. Kwal. T.12 cz.2
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Obejmuje tematy dotyczące otoczenia obiektu hotelowego,...
Organizacja procesów montażu i obróbki ... WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik mechanik realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.44 (Organizowanie procesów obróbki i montażu części maszyn i urządzeń).Planowanie procesów technologicznych obróbki i montażu...
Organizacja produkcji gastronomicz. Kwal. T.15.2
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej).Obejmuje tematy dotyczące planowania...
Organizacja produkcji gastronomicznej HGT.12
Znany i lubiany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 organizacja produkcji gastronomicznej. Przedstawia m.in.: zagadnienia związane z planowaniem produkcji potraw i...