Do nauki zawodu
- Branża budowlana
- Branża ekonomiczna
- Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna
- Branża fryzjersko-kosmetyczna
- Branża gastronomiczna
- Branża górnicza
- Branża mechaniczna i samochodowa
- Branża rolnicza
- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów
- Ekonomia
- Handel
- Informatyka
- Logistyka
- Materiałoznawstwo
- Ochrona środowiska
Sieci komputerowe. Kwal INF.02 Zbiór zadań cz.3
Zbiór zadań zawiera ćwiczenia, które są powiązane z treścią podręcznika Sieci komputerowe. Dzięki niemu uczeń przygotuje się do egzaminu potwierdzającego kwalifikację INF.02. Publikacja pozwala sprawdzić wiedzę dotyczącą m.in.:...
Sieci komputerowe.Kwal.INF.02. podr. cz.3 WSIP
Najnowszy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk z zakresu kwalifikacji INF.02 (Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych). W publikacji omówiono tematy związane z...
Silniki pojazdów samochodowych WKŁ
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 roku, bogato ilustrowany podręcznik poświęcony podstawom budowy, głównym zespołom mechanicznym silników spalinowych pojazdów samochodowych oraz ich diagnozowaniu i...
Silniki pojazdów samochodowych WSiP
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik pojazdów samochodowych realizujący treści z zakresu 1. części kwalifikacji M. 18 Diagnozowanie podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych - M.18.1.3. charakteryzuje budowę pojazdów...
Spawanie w osłonie gazów metodami MAG i MIG
Książka wydana. we współpracy ze Związkiem Zakładów Doskonalenia Zawodowego kontynuuje wydanie zapowiedzianego cyklu podręczników poświęconych poszczególnym metodom spawania. Podręcznik jest przeznaczony dla słuchaczy kursów spawania...
Sporządzanie dokumentacji ekonomiczno.. KW. HAN.02
Podręcznik omawia istotę, zakres, podstawowe funkcje i podsystemy rachunkowości. Przedstawiono w nim zasady nadrzędne rachunkowości oraz klasyfikację zasobów majątkowych i źródeł ich pochodzenia. Omówiono bilans jednostki gospodarczej,...
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 1
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do...
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 2
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6(Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do...
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 3
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6(Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do...
Sporządzanie kosztorysów. Kwalifikacja B.30.1.
Podręcznik do nauki zawodu technik budownictwa. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji B.30 (Sporządzanie kosztorysów). Zagadnienia przedstawione w książce: rodzaje kosztorysów i zasady ich sporządzania, ...
Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo WSiP
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.6 (Przechowywanie żywności). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do oceny...
Sporządzanie planów, analiz i sprawozdań
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik ekonomistakwalifikacja A.35 Planowanie i prowadzenie działalności w organizacjityp szkoły: technikumPodręcznik podzielono na cztery części. Część pierwsza to planowanie...
Sporządzanie planów, analiz i sprawozdań podr.
Podręcznik ma charakter kompendium wiedzy z zakresu planowania, sporządzania sprawozdań oraz analiz. Jego struktura oraz treść poszczególnych rozdziałów zostały opracowane w taki sposób, aby stopniowo przeprowadzić ucznia od zagadnień...
Sporządzanie potraw i napojów Kw. HGT.02 cz.1 WSiP
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika...
Sporządzanie potraw i napojów Kw. HGT.02 cz.2 w.4
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji HGT.02. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez...