Twoja księgarnia

panel Klienta
panel Klienta ▼
Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Twój koszyk
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
Twój koszyk (pusty)
znajdź!
nowości bestsellery promocje wyprzedaż
działy
Księgarnia Idena > Organizacja żywienia i usług gastr.TG.16 cz.2 podr
Organizacja żywienia i usług gastr.TG.16 cz.2 podr

Organizacja żywienia i usług gastr.TG.16 cz.2 podr

Marzanna Zienkiewicz
Joanna Duda
Sebastian Krzy

Wydawca: WSIP
EAN: 9788302181948
Data wydania: 2019
cena: 79,00 zł
do koszyka
wysyłamy w terminie od 1 do 3 dni
Przesyłka już od 7,99 zł
jeżeli planujesz zakup tego produktu w przyszłości > dodaj do schowka
> poleć znajomemu

Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych
w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne warunki magazynowania żywności. Pozwala poznać metody zarządzania zakładem gastronomicznym sposoby naliczania marży, promowania usług gastronomicznych czy sporządzania kalkulacji usług świadczonych przez zakład. Prócz tego w publikacji poruszono zagadnienia związane z obsługą gości i przygotowaniem miejsc świadczenia usług.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zamieszczono w nim także wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.

Inne książki autora Marzanna Zienkiewicz:
Podobne tytuły
Organizacja żywienia i usług gastr.TG.16 cz.1 podr

Organizacja żywienia i usług gastr.TG.16 cz.1 podr

Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze...

cena: 79,00 zł
do koszyka
Organizacja żywienia i usł. gastr.Kwal.HGT.12.cz.2

Organizacja żywienia i usł. gastr.Kwal.HGT.12.cz.2

Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne,...

cena: 76,60 zł
do koszyka
Organizacja żywienia i usł. gastr.Kwal.HGT.12.cz.1

Organizacja żywienia i usł. gastr.Kwal.HGT.12.cz.1

Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed...

cena: 76,60 zł
do koszyka
Organizacja imprez i usług turyst. cz.1 REA- WSiP

Organizacja imprez i usług turyst. cz.1 REA- WSiP

Podręcznik niezbędny w zdobywaniu wiedzy i umiejętności w zakresie kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych). Przedstawia zasady bezpieczeństwa przydatne zarówno dla organizatora wyjazdów, jak i ich...

cena: 64,80 zł
do koszyka
Sprzedaż produktów i usług reklam. podr. EKONOMIK

Sprzedaż produktów i usług reklam. podr. EKONOMIK

Przeznaczenie podręcznika:zawód: technik organizacji reklamykwalifikacja: A.26. Sprzedaż produktów i usług reklamowychWszystkie zagadnienia zostały omówione w podręczniku w sposób maksymalnie praktyczny i zobrazowane licznymi wzorami...

cena: 33,60 zł
do koszyka
Organizacja transprotu. Kwal.SPL.04. Podr./2

Organizacja transprotu. Kwal.SPL.04. Podr./2

Podręcznik znanych autorów przeznaczony dla uczniów kształcących sięw zawodzie technik logistyk, opracowany zgodnie z podstawą programową 2019. Niezbędny, by dobrze przygotować się do obowiązkowego egzaminu zawodowegoz kwalifikacji...

cena: 76,60 zł
do koszyka
Organizacja transprotu. Kwal.SPL.04. Podr./1

Organizacja transprotu. Kwal.SPL.04. Podr./1

Podręcznik znanych autorów przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik logistyk, opracowany zgodnie z podstawą programową 2019. Niezbędny, by dobrze przygotować się do obowiązkowego egzaminu zawodowego z kwalifikacji...

cena: 76,60 zł
do koszyka
Procesy tech. w gastr. Kwal. HGT.02 ćw cz.2

Procesy tech. w gastr. Kwal. HGT.02 ćw cz.2

Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów oraz napojów. Omawia...

cena: 65,80 zł
do koszyka
Obsługa klientów w gastr. Kwal. T.15.3 ćw REA-WSiP

Obsługa klientów w gastr. Kwal. T.15.3 ćw REA-WSiP

Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i...

cena: 65,80 zł
do koszyka
DNA żywienia

DNA żywienia

Autorka przedziera się przez meandry różnorakich, niejednokrotnie sprzecznych i budzących wątpliwości teorii dotyczących odżywiania, udowadniając, że powrót do sprawdzonych praktyk naszych przodków może de facto zapewnić dłuższe,...

cena: 79,90  51,52 zł
do koszyka
więcej...

Witaj na stronie księgarni internetowej Idena.pl! Otworzyliśmy ją przede wszystkim z miłości do literatury, którą chcemy się dzielić z innymi.


W naszej ofercie znajdziesz m.in. książki edukacyjne dla dzieci (bajki i baśnie). Dysponujemy także specjalistycznymi książkami logopedycznymi. Skorzystaj z wyszukiwarki – w kilka sekund otrzymasz interesujące Cię propozycje. Wystarczy dodać je do koszyka i czekać na paczkę!


Na Idena.pl ciekawe produkty dla siebie znajdą nastoletni pasjonaci sztuki. Proponujemy szeroki wybór kredek Maped i kredek świecowych Crayola.


Czytaj więcej ...

opracowanie Prekursor
>